Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 oktober 2017

Höstsöndag på Getingstorp

Idag har vi en riktig skön, om än något blåsig, höstsöndag på Getingstorp. Det blir inte som brukligt på söndagar fisk till middag idag. D ska i stället bjuda på  kyckling i krämig parmesan- och timjansås med rostade grönsaker. Kycklingen utbytt mot quornfilé. 
Mera höst behöver det inte bli.
Vi stoppar här tycker jag.
Vartefter löven faller så blir det allt friare synfält 
bort till vår närmaste granne.

6 kommentarer:

 1. Omväxling förnöjer - med maten alltså. Hoppas den var god som alltid när D lagar rätter.
  Håller med dig att det räcker med höst nu. Åt andra sidan är det ju så att vintern då pockar på dörren. Å det vill ju vi som inte gillar dessa årstider heller. Ja, hur vill vi egentligen ha det;-) För mig räcker det med vår och sommar;-)

  SvaraRadera
 2. Vår och sommar räcker bra för mig oxå.

  SvaraRadera
 3. Ja vintern står och lurar runt knuten... jag fick till 3:e stormen igår på mitt räknesätt... det var vackert här med igår men tur jag hade snöre på vovvarna på förmiddagens promenad 👍 Solen lyste sina timmar på sluttningen mot norr... imorgon är det nog riktig frost...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ligger ni i Norrland långt före oss i söder. Frost. Brrrrrrrrr! I min ungdom så hade jag inget alls emot vintern. Tvärtom, då var pimpelfiske och snöskoteråkning favoritsysslor och minus 25 var en baggis. Även sedan jag flyttade söderut så gillade jag vintern, men efter min stroke är vintern ett riktigt gissel.

   Radera
 4. Vintern här uppe är ju på ett annat vis också... den är torr ock kall. Ja där du kom ifrån förstår jag att dina vintersysslor var åt det hållet...

  SvaraRadera