Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 1 november 2017

Höstlov

Den här veckan är det höstlov så då bor Erik och Alice hos oss några dagar. Alltid lika mysigt att ha dom här. Här finns alltid nåt att göra så dom behöver aldrig ha tråkigt.  Bl. a har dom hjälpt farmor med fortsatt trädgårdsstädning.
Igår eldades skräp i tunnan 
på nedre parkeringen.

Här skickas visst röksignaler, eller är det kanske
händer som värms.


Idag ska det bakas bröd och senare på dagen kommer Liv så då får vi rå om alla tre barnbarnen några timmar. Det är sånt som kallas guldstunder.

14 kommentarer:

 1. Vad härligt med lite liv i huset! Njut av samvaron!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ger barnbarnsbesök en extra krydda till vardagen, en krydda som vi njuter av.

   Radera
 2. Tre, nej fyra (D inräknad) ljus i höstmörkret som förgyller din tillvaro. Och vår också, då du säkert kommer att visa upp Liv också:-)

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att omges av ljus i höstmörkret. Liv har nyss anlänt och hon kommer nog med i morgondagens inlägg.

  SvaraRadera
 4. Det är en gåva att barnbarnen kommer när dom har ledig från skolan. Jag tycker om att man har döpt om Höstlovet till Läslovet. Det skickar bra signaler till barnen tycker jag! Det finns ju många andra aktiviteter man kan göra den veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket läsa blev det inte, men många intressanta och lärorika samtal. Förutom att bistå farmor i hennes sysslor.

   Radera
 5. Me again: Du som är Spurs fan måste ju ha ett stort leende på läpparna just nu, eller hur!!!! Att slå Real Madrid med 3-1 var inte roligt att bevittna för mina spanska grannar som håller på Madrid, men jag njöööööööt i alla fall. Tänkte på dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, det var kul att se. Kanske är det Spurs tur denna säsong.Men, Real Madrid verkar oxå vara nere i en svacka just nu m t p att de förlorade mot Girona i helgen. Men visst skulle det vara kul om Spurs tog hem nån titel.

   Radera
 6. Det låter som en fantastisk guldstund - njut så mycket du orkar!

  SvaraRadera
 7. Här är det som det som oftast är. Harmoni, mysiga stunder, lek och samvaro. Bara den goda maten som "fattas" men den kan jag föreställa mig ändå ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar alla chanser att skapa ljus i tillvaron. När barnbarnen är här blir det lite annan mathållning där dom är med och förbereder/lagar maten. Den här gången blev det bl. a. en kinagryta och lasagne med hemgjord tomatsås. Hoppas att allt är fortsatt bra med lilla Fanny.

   Radera
 8. Lov lät så mysigt :) Barnen ser att trivas vid skötseln och du njöt väl på själv att se de dem :)

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
 9. Barnen älskar att komma ut på landet och "jobba" med farmor. Jag får som alltid titta på och njuta.

  SvaraRadera