Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 29 november 2017

Sigge och Osborne - inte alls som hund och katt

Osborne och Sigge är genuina kompisar som håller ihop i vått och torrt. Båda finns alltid i vår omedelbara närhet. Oskattbara familjemedlemmar.
Sigge och Osborne delar gärna på
mattes schäslong.

Ibland får Sigge ha den för sig själv.

Då vilar Osborne på golvet.

11 kommentarer:

 1. Så rofyllt 👍 Här passar verkligen inte uttrycket som: Hund och katt in. Så trevligt de kan vara kan vara kompisar. I mitt hem måste vi stava till k a t t, de är inte kompatibla 😊

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha. Måste ni stava till k a t t så är det förstås inte troligt att de blir kompisar. Det är som med oss människor, vi gillar inte alltid varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min lille Tuss skulle vi lämna bort ett par dagar när hon var ca 6-8 månader, kompisen ville vi skulle komma dit några dagar före så hon fick känna av stället lite... allt gick bra och Berts katt satt i köket och min lille Tuss gick ned på knä och kröp mot den så där glatt och pep liksom av glädje (hon kom från en gård med massor av djur och katter) då sitter katten där och bara stirrar och rätt var det var drog katten till med tassen över nosen... ja du kan ju tänkare reaktionen 😂

   Radera
  2. Det gjorde Sigge oxå med Osborne, men det var inte aggressivt utan mera i uppfostrande syfte så att Osborne inte skulle vara så "PÅ". På det här sättet har dom fått respekt för varandra och blivit kompisar som lärt sig umgås på ett för båda ok sätt.
   Lille Tuss ser ju annars ut att vara vänligt intresserad av djur annars då han sitter innanför fönstret och tittar på gästerna i trädgården.
   Uttrycket "som hund och katt" har väl ändå tillkommit av nån anledning.

   Radera
 3. Härliga bilder som visar att även hundar och katter kan vara bästisar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt att se dom tillsammans.

   Radera
 4. Vilket härligt inlägg:-) Läser din konversation med Åke och kan inte låta bli att le (ett stort leende).
  Undrar förresten varför/hur uttrycket "som hund och katt" kom till. Borde kanske googla för att höja min allmänbildning ett snäpp.
  Kan heller inte låta bli att tänka på Nelson som ju "uppfostrade" Ozzy. Å Nelson och Sigge var ju inte heller som hund och katt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att alla hundar och katter blir så välartade på Getingstorp, kan det bero på matte och husse tro?

   Radera
  2. Tack för det! Jag tog väl i lite där för egentligen var det väl Nelson som lade grunden till Osbornes och Sigges goda kompisskap.

   Radera
 5. Härligt att de uppskattar varandra på det sättet :)

  SvaraRadera