Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 27 november 2017

Veckans fisk

Söndag innebär ofta fisk till middag på Getingstorp. Så oxå igår. En spännande rätt, extra pikant med pepparrotskryddat potatismos. Och så klart vegetariskt bacon.
Baconlindad torskfilé


8 kommentarer:

 1. Rätten såg delikat ut 👍 Får man plocka bort pepparroten 😉 Så spännande med det valet av vin till 🤗

  SvaraRadera
 2. Den var delikat. Visst får du plocka bort pepparroten, men då missar du lite av knorren. Till vissa fiskrätter gör sig rött vin bättre än vitt.

  SvaraRadera
 3. Tycker pepparrotskryddningen låter riktigt spännande, den skulle jag nog gilla. Bacon Har aldrig varit riktigt min grej då det oftast består mest av det där vita feta som i mitt tycke inte går att äta. Undrar hur den vegetariska varianter smakar och ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pepparrotskryddningen var en positiv överraskning. Vegetariska baconflingor/tärningar brukar vi köpa. De smakar som bacon men du slipper det där vita feta.

   Radera
 4. Pepparrotsmos ska jag ta till mig. Det är ett som är säkert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det rekommenderar jag. Jag är ingen älskare av pepparrot, men i den här tappningen var det en riktig höjdare.

   Radera
 5. Tror det eller ej, men pepparrotskryddad potatismos har vi faktiskt lagat. Hur gott som helst och annorlunda. Använder alltid Winborgs rivna pepparrot i små burkar. Den har starkast smak:-) Sedan är jag nästan benägen att för första gången i mitt liv testa vegetarisk bacon. Håller nämligen helt med Anita att fettet i "riktig" bacon inte går att äta, inte ens när den är knaperstekt.
  Kan också berätta att det tog mig lång tid att vänja mig vid blandningen av fisk och bacon. Det var min man som lärde mig att äta den kombon faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, gott och annorlunda. Testa veg. bacon, eller fejkon som de oxå kan benämnas. Du får den salta baconsmaken, men slipper fettet.

   Radera