Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 1 december 2017

Decemberönskan.

December idag och 1:a Advent står för dörren. Det säger i alla fall almanackan, men jag ser det inte när jag tittar ut.
Nu på morgonen. Så här får det gärna se ut 
hela december. Ja, förutom på julafton då.

12 kommentarer:

 1. För min del får det gärna falla snö vilket det gör just nu. Allt det bruna blir lite vackrare och ljusare om det omges av snö. Dessutom är grundvattnet fortfarande långt under normala nivåer i Mellansverige så det krävs mycket snö i vinter så vi inte går in med ett stort underskott på vatten när våren kommer.

  Men det bästa just nu är väl att november lider mot sitt slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är förstås en väldigt egoistisk önskan, utan hänsyn tagen till en livsnödvändighet som vatten t ex. Det blir nog bra till slut, allra helst med november bakom oss.

   Radera
 2. Liite snö får det gärna komma, det blir lite ljusare och mera vinter då. Ska det ändå vara vinter kan det få vara vinter på riktigt och inte någon halvdan slaskvariant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, en egoistisk önskan. Det torde dock bli riktig vinter ändå.

   Radera
 3. Hahaha! Då får jag väl vara den enda som går mot strömmen här, för jag håller HELT OCH HÅLLET med dig!!! Å då jag lagt upp fler bilder på om hur "mycket ljusare" det blir när det snöat här i stor-Stockholm så kan jag verkligen motbevisa Marina och Gunilla.

  PS. Snacka om sammanträffande. När jag snabbläste ditt inlägg var det fortfarande ljust ut. Gick ut på balkongen och tog ett kort på julgranen HSB satt upp igår. Hann precis ta bilden när en skur med snöblandat regn kom. Då tänkte jag på ditt inlägg och skrattade gott. Kan berätta att det fortfarande är barmark ute:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra, då är jag inte helt ensam om mina tankar.

   Radera
 4. Det ser inte jag heller när jag tittar ut. Vad almanackan säger alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå ser du nåt helt annat än vad jag ser.

   Radera
 5. En underbar reflektion.
  Fredagskram!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att din decemberönskan borde få slå in. Finns inget tråkigare än att inte få uppleva snön. Nu börjar isen lägga sig över fjärden här... jag gick runt huset igår (har kåpvagnen på baksidan där jag installerat byggsågen) plumsade säkerligen i två dm snö... jag hade 1 dm att skotta på den mycket tunga kåpan, snön var mycket blöt, det skulle ju varit mer snö på backen för om inte regnet och de pluss grader som besökt oss den senaste tiden...

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minsann var det inte vitt på marken här oxå i morse. Men som sagt, det får gärna vara snöfritt förutom på Julafton.
   Jag gillade den riktiga norrländska vintern, men det var förstås länge sedan jag upplevde den.
   Åks det skridskor på fjärden där uppe när isen lagt sig?

   Radera