Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 december 2017

Middag som stämmer till eftertanke

Gårdagens middag.

När jag googlade på gårdagens middag, grönsakswok med glasnudlar och cashewhummusså fick jag bl. a. ett antal träffar på mig själv, som t ex den här från Påsken förra året. Oj, så jag längtar efter att vi befinner oss i slutet av mars. En extra pikant sak med gårdagens middag var att D hämtade in morötterna och purjolöken från trädgården.  Tänk att skörda i egen trädgård den 1 december! Vid såna tillfällen känns det extra surt att någon gång nödgas flytta från Getingstorp. Än viktigare då att ta vara på varje dag vi får här. Det är vi rätt duktiga på.

10 kommentarer:

 1. En egenskap så god som någon, att kunna ta tillvara på varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, och där känns det inte heller fel att berömma sig själv.

   Radera
 2. Här blev det en favorit i repris med andra ord:-) Eloge för att D lyckas så bra med att tillaga glasnudlar. Det har vi aldrig lyckats med. Så när jag/vi äter ute hos "vietnamesen" passar åtminstone jag alltid på att äta dessa nudlar.
  Vem vet, ni kanske kan skörda grönsaker den 1 december nästa år. Beroende på hur stor er balkong är, så kan man faktiskt odla grönsaker där också. Det gjorde vi några år här, bland annat potatis, tomater och en massa kryddor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glasnudlar är inte helt enkla att tillaga.
   Så även du har varit en odlare. Varför har du inte fortsatt odla på balkongen?

   Radera
  2. Svar: Varken min man eller jag är trädgårdsmänniskor. Vi är båda uppväxta i villor/hus som hade STORA trädgårdar, då föräldrarna spenderade det mesta av sin fritid.
   Att vi bara på ploj satsade på odling på balkongen berodde på två saker - egentligen altså.

   1. Vi importerade potatis från Cypern (ungefär samma som Grekland;-) ). Vi tyckte att de var så mycket godare än svenska potatisar, smugglade in dom på flyget, köpte en bautastor kruka, och jord. Å så småningom blev det resultat - fyra potatis. De bästa vi någonsin ätit!!!

   2. Köpta svenska tomater tycker jag/vi smakar ingenting. Alltså importerade vi frön från Spanien, där tomater och gurkor faktiskt SMAKAR gurka och tomat. Tomatplantan levererade till och med oktober och höll bort alla eländiga getingar. Bingo alltså!

   3. MEN då vi är inga trädgårdsmänniskor orkade vi inte med "uppsättningen" inför vintern. Så... Det gäller kryddorna också

   4. Antingen går man "all in" och satsar helhjärtat, eller så ger man sig när man ser sig besegrad. Ungefär samma sak med att renovera...

   Radera
  3. 1. Varför sluta odla det bästa ni någonsin ätit?
   2. Bingo! Då är det väl bara att fortsätta.
   3. " Uppsättningen?
   4. Men, inte vill man väl se sig besegrad.
   Ni har i alla fall prövat.

   Radera
 3. Att leva i nuet, att ta tillvara på guldkornen i vardagen, bara det en konst i sig, men guld värd.
  Måltiden ser ut att vara helt i min smak :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att kunna den där konsten.

   Radera
 4. Svar: Absolut:-)))) Speciellt med tanke på Midsommarafton 1994:-)

  SvaraRadera
 5. Så du har redan 94-vibbar. Kan det bli så kul?

  SvaraRadera