Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 januari 2018

Nyår på Getingstorp

Som seden bjuder firade vi nyår här på Getingstorp med barn och barnbarn. Det är inte helt lätt att hitta rätter som passar alla, vegetarianer och icke vegetarianer,  barn och vuxna. Men, vi har lyckats bra även i år tycker vi. Så här såg supén ut:
Förrätt: Hummersoppa med pecorinogratinerad toast

Huvudrätt: Saffransrostade rotsaker med halloumi

Huvudrätten. Palsternackor och morötter direkt från 
egen trädgård

Dessert: Hallonmousse i glas

Som brukligt så är det killarna som står för tillagningen, medan D står för förberedelserna. Däri ingår bl. a. en festlig dukning som du ser här nedan.

Som synes påbörjade D förberedelserna innan 
mörkrets inträde.
Välkommen till bords!

18 kommentarer:

 1. Japp, som alltid hos er är det inte bara magen som njuter av maten utan ögonen också. Dukningen är väldigt vacker och killarna lyckades perfekt med att göra rätter som faller alla i smaken. Bra jobbat där!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det blev ett mycket lyckat nyårsfirande.

  SvaraRadera
 3. Så vacker dukning men jag delar inte valet av maträtt, jag var tvungen att googla huvudrätten då det är lite ifrån min kunskap... men desserten vart jag däremot förtjust i :) Vi var på hemmaplan med min kusin och Margits kusin med respektive och vi fick introducera den med spelet: När Då då, som vart riktigt kul för dem. Vi blandade oss parvis. Dom gick verkligen in för frågor på åren. Några syntes vara lite försiktig i början men de släppte rätt snabbt:)

  Åke från www.nacka144.se

  SvaraRadera
 4. Måltider ska oxå njutas av ögat så därför är även dukningen viktig. Eftersom vi inte äter kött så är t ex oxfilé inget alternativ utan vi får söka andra måltidsval. Vi blev alla nöjda med supéns sammansättning. Men, nu när vardagen är åter så då återgår vi till mera alldaglig mathållning. Visst är det trevligt att fira på hemmaplan med nära och kära.

  SvaraRadera
 5. Som vanligt, riktigt läckra måltider. Jag förstår att det var en härlig nyår hos er. Önskar er en riktigt bra fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag önskar detsamma till dig!

   Radera
 6. Vackert, kreativt och gott! God Fortsättning!

  SvaraRadera
 7. Vilken lockande meny!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 8. Här är det festligt med frestande godsaker som så ofta. Förstår att det var en mycket lyckad Nyårshelg och jag önskar dig en riktigt fin fortsättning på 2018!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går att ordna det festligt även med enklare råvaror. En riktigt god fortsättning till dig oxå!

   Radera
 9. Vilken god meny! Låter riktigt, riktigt gott! Vi har valt att äta ovanligt enkelt här i Israel (även på Nyår) eftersom det är så dyrt, men det går ju ingen nöd på oss ändå!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt kan oxå vara festligt och ni ser ut att ha det riktigt bra i Israel. Bra för er att få ladda batterierna inför vad som komma skall.

   Radera
 10. Wow, vilken helt otrolig festmåltid som serverades!

  God fortsättning på det nya året, Steve och D! Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 11. Jag önskar er en fin Trettondag i ert fina Getingstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Detsamma önskar jag till er där borta i "ert paradis"!

   Radera