Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 18 januari 2018

Även jag njuter av vintern

Motsägelsefull rubrik med tanke på mina två senaste inlägg, men när snöandet bara tilltar så känns det riktigt skönt att bara sitta inne och titta på skådespelet. Nu blir det nog till att elda i vedspisen, murspisen och kaminen de närmaste dagarna. När nu vintern slår till med kraft så gäller det att göra det bästa möjliga av den, så varför inte sitta inne och njuta av att bli smekt av värmen från sprakande brasor.

Om tre och en halv månad så hoppas jag avnjuta 
en vårmåltid i växthuset.

Det gamla äppelträdet blir allt vackrare
i sin vinterskrud.

Kaprifolen som nu vilar på källartaket kommer att vara
blomning om fem månader.

Snart tar nog D fram snöslungan.

10 kommentarer:

 1. Bra där Steve! Det gäller att tänka positivt, då kan även du njuta av att titta på 10-20 cm snö på Getingstorp. Du lyckades förresten med konststycket att få snön se både turkos, grön, vit och blå ut. Riktigt ball effekt tycker jag:-)

  SvaraRadera
 2. Vad gör man inte för att sätta lite extra färg på tillvaron.

  SvaraRadera
 3. Så fint BP beskriver och jag tillägger: Ta nu tid att lyssna till det där sprakande som era värmekällor avger... värmen kommmer på köpet det är jag säker på, snöslungan ordnar det där ute... en idyll med det fina utanför...

  SvaraRadera
 4. Jag lovar, vi tar oss tid att lyssna. Idag ska D ut med snöslungan.

  SvaraRadera
 5. Ja, nu har det snöat i flera dygn, vackert blev det. Vi har också en gammal kakelugn som vi eldar i under vinterhalvåret. Det är någon alldeles speciellt med att tända en brasa, värmen som sakta sprider sig och det låter så rogivande när det brinner. En trevlig vintersysselsättning.

  SvaraRadera
 6. Nu på morgonen hat det fortsatt snöa så idag måste D ut med snöslungan. Visst är det härligt med en sprakande brasa.

  SvaraRadera
 7. Helt rätt, det är det där jag försöker träna på, att inte fundera så mycket över sådant jag inte kan påverka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sent omsider i livet har jag blivit riktigt duktig på att inte lägga krut på sånt jag inte kan påverka. Det känns bra att kunna släppa sånt som bara tynger och stjäl energi och inte ger nåt tillbaka. Det innebär dock inte att jag lägger mig platt i alla lägen. Visst är det skönt att bli klokare med åren.

   Radera
 8. Vackra vinterbilder. Visst är det mysigt med snö, om man inte behöver åka ut på vägarna. Så njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi njuter och ut på vägarna kommer vi inte numera.

   Radera