Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 20 januari 2018

Vinterkväll

Äntligen tulpantider igen.
När mörkret igår lagt sig var det dags för middag i köket och därefter blev det en härlig kväll i Sinnesrorummet med samtal och stillsam musik. Allt detta ackompanjerat av en sprakande brasa i murspisen. En underbar fredagkväll i januari på Getingstorp

D bjöd på bönan Rydberg, en vegetarisk 
variant på biff Rydberg
Borlottibönor i s f oxfilé.
Utsökt!

Härlig brasa i murspisen.

Härifrån sprids ljuvlig värme.

12 kommentarer:

 1. Vad mysigt med den sprakande brasan! Vet du, här i Spanien eldar vi ju med ved från olivträd. De sprakar inte! Trist ...

  SvaraRadera
 2. Apropå olivträd, i mitt nästa liv ska jag bli olivbonde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Grekland ... :D Men Spanien är rätt fint det med. Svårare att få tag i fetaost, förstås. Det svenska utbudet är stort, särskilt om man besöker "turkaffärer" där man kan köpa fet på bit. Rekommenderas! Roligare och lååångt mycket godare än det vacuumpackade man kan köpa i butiken.

   Radera
  2. Grekland är min önskedestination. Håller helt med dig om fetainköpen, så mycket bättre "på bit".

   Radera
 3. Väldigt hög mysfaktor här:-) Ytterligare några bilder som visar att ni inte vill överge ert kära Getingstorp i första hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hur skulle vi kunna överge detta. Bl. a. det samtalade vi om igår kväll.

   Radera
 4. Så otroligt mysigt. Riktig Sörgårdsidyll. Dina inlägg andas numera glädje när du vet att ni har möjlighet att bo kvar! Så otroligt härligt för er och även för oss som får en inblick i ert underbara Getingstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så bra att den glädje jag känner oxå smittar av sig på mina inlägg. Det är lite som att börja leva på nytt igen när vi ser vår framtid på Getingstorp.

   Radera
 5. Jag tycks ana en liten mer positiv syn från Getingstorps inlägg... jag gläds åt er. Det här med att kunna elda och förstärka värmekällan i sitt hus tycker jag är magiskt. Höra sprakande och känna strålningsvärmen stiga emot en är en underbar varm känsla. Jag gillar även lukten. Det här med sinnesrorummet verkar allt vara ett riktigt trevligt avkopplingsrum. En trevlig söndag till Er!

  SvaraRadera
 6. Du anar så rätt. Livet känns genast lättare när vi släppt tankarna på att flytta. En brasa i Sinnesrorummet är som bomull för själen. Trevlig söndag till dig oxå!

  SvaraRadera
 7. Bönan Rydberg, vilket kul namn, haha! Mysigt med brasa!

  SvaraRadera