Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 19 februari 2018

Motsägelsefullt

Igår kändes det som våren var på gång då det mesta av snön tinat bort. Då det dessutom finns tulpaner i huset så förstärks vårkänslan. Snabbt togs jag dock ur den villfarelsen då jag tittade ut i morse. Allt var vitt. Vintern har återtagit kommandot vilket ter sig naturligt då vinter-OS pågår och det är två veckor till Vasaloppet.


Tulpaner skvallrar om att våren är på gång.

En titt ut i morse säger att det fortfarande är vinter.

16 kommentarer:

 1. Oj då. Kung Bore vill inte släppa taget. Nja det är väl lite tidigt för det

  SvaraRadera
 2. Än är det ju februari så det vore nästan konstigt om det inte skulle vara vitt. Egentligen. Och visst är det vackert. Men solen får gärna skina lite mer!

  SvaraRadera
 3. Japp, det är femte vändan den här vintern... Bra att du håller dig inomhus vid sådant väder, annars skulle du troligen blåsa bort idag.
  Och OS var ju inte så upphetsande heller, för att höja humöret alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, OS ter sig rätt slätstruket och inte blir det roligare när "vartfjärdeårssporten" curling dominerar sändningarna.

   Radera
 4. Nu är det riktig vinter i Stockholm också! Jag gillar det faktiskt, tycker att det är fint när det är vitt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint, t o m vackert. Men, när jag fått de här första föraningarna om vårens ankomst så känns det som ett bakslag när vintern tar greppet på nytt.

   Radera
 5. Väldigt vitt om man tittar ut här också och dessutom -15 inatt. Ur snön sticker julrosorna upp och snödropparna vet jag finns där också.
  Håller på med en liten, liten undersökning om hemmabyggda växthus och undrar främst om de är täta. Har ni lyckats få ert tätt?
  /Anette

  SvaraRadera
 6. -15. Huvaligen säger jag nu, men det var ju en baggis när jag bodde i Norrland. Då skulle det åtminstone passera -25 innan jag började oja mig.
  Ang. vårt växthus. Vi har byggt av gamla fönster från vårt hus. Taket är glasskivor från ett gammalt trädgårdsmästeri. Glasskivorna ligger om lott över hela taket och i nock ligger det ena glaset över det andra med några cm.
  Vi har bara tätat utvändigt där glasskivorna ligger på takstolarna, för övrigt inte använt silikon eller någon annan tätning. Vi har aldrig haft några problem sedan vi byggde växthuset.Nu när jag skriver om det så sätter längtan in efter årets första växthusmåltid. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info! Jag umgås lite smått med tankar på att häva köpet på mitt nuvarande läckande växthus och funderar på vad jag ska ha istället i så fall. Med ett hemmabyggt skulle jag kunna återanvända platta, mur, golvvärme, el och avlopp.
   /Anette

   Radera
  2. Jag har lidit med dig och alla bekymmer som det nya växthuset fört med sig. Det är snarast pinsamt för företaget med tanke på hur mycket ett sånt växthus kostar. Mycket illa skött av Classicum så går det att häva köpet tycker jag det låter vettigt. Att ha växthus ska ju skapa lust och glädje, inte irritation och ilska.

   Radera
 7. Tycker det är dags snart för en "OS-summering à la Steve". Får se om vi är överens;-)
  Hopas du och D mår bra i "frysen". Fy f*n vad kallt det är. Kallaste dagarna den här vintern, och om SMHI:s prognos slår in så blir det 11 minusgrader mitt på dagen på tisdag. Hoppas innerligt att dom har fel...

  SvaraRadera
 8. Ja, det blir kanske några rader om glädjeämnen och besvikelser. Just nu tittar jag på damernas 3-mil.
  Det känns rätt märkligt att vika ner sig när det passerar minus 10. Annat var det förr, då knystade jag möjligen när det passerade minus 25.

  SvaraRadera
 9. Har förstått att många i Sverige är trötta på vintern nu, så lite tulpaner och govärme inne lättar säkert upp.
  Önskar dej en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Tyvärr har vintern plötsligt tagit ett järngrepp, men det är bara frågan om veckor nu hoppas jag innan våren tar över på riktigt.

   Radera