Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 24 mars 2018

Sommartid - Nej tack!

Bildresultat för NEJ TILL SOMMARTID
Fyndigt och lika lätt att komma ihåg 
som trädgårdsmöblernas ut och in.

När sommartid 1980 återinfördes så var jag 30 år och hade inget att invända mot denna nyordning. Då var ljusa kvällar högre värderade än ljusa mornar. Idag är det precis tvärtom, nu värderar jag de ljusa mornarna högre. Därför känner jag mig p g a tidsomställningen snuvad på nästan en månad vilket det tar innan jag vid mitt dagliga  uppvaknande vid 05.30-tiden ånyo kan njuta av ett begynnande dagsljus. Men, det är smällar man får ta.

8 kommentarer:

 1. Ja, nu är det dags igen!
  Jag föredrar dock ljusa kvällar, för min del. Vill ha sommartid året runt.
  Ha en fin helg, trots klockan!

  SvaraRadera
 2. Vi får nog vackert ta den tid som bjuds. En fin helg till dig oxå!

  SvaraRadera
 3. Trodde det var nästa helg. Förstår hur det känns när du är van att vakna så tidigt, då vill man gärna ha lite morgonljus. Själv är jag väldigt glad över att det blir ljusare en timme längre på kvällarna framöver. Brukar ju oftast inte vakna före kl. åtta och då tycker jag oftast att jag kan sova en timme till, oavsett om det är ljust eller inte :-) Fyndig illustration! Ha en fin fortsatt helg på Getingstorp!

  SvaraRadera
 4. Så klart att våra individuella sovvanor styr hur vi reagerar tidsomställningen. En fortsatt fin helg till er där nere på ön oxå!

  SvaraRadera
 5. Nu går jag aldrig upp mitt i natten som du, men jag håller med dig om sommar-/vintertid. Totalt onödig att ställa fram/bak klockan med en timme. Till vilken nytta.
  Personligen är jag ju en kvällsmänniska och uppskattar när det är ljust länge, man kan sitta på balkongen och läsa en bok till exempel. Men som sagt, en timme gör varken till eller från.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker vi detsamma om detta påfund.

   Radera
 6. Jag tycker vi kan körs samm tid året om... nu har man börjat gå in på den vackra för våren... jag är som dig vaken mycket tidigt... En tråkig tid till mötes nu då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om samma tid året runt. Nog är det förvår alltid, vi har visst ännu lite mera kyla och snö att vänta. Men, snart är det vår på riktigt.

   Radera