Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 mars 2018

Vårtecken

Vårtecken står just nu att finna både inom- och utomhus. Färska tulpaner är ett givet sådant, liksom kanske några andra nya blommor i fönstren. Där ute måste det inte vara blå himmel och strålande sol. Även de snöfria taken inger hopp.
En härligt mild och grå vårmorgon.


Snöfria tak är ett säkert vårtecken.


Hallbordet är en given plats för tulpaner.

Maffiga.

I köket bjuds blandade färger.

Snön på marken är oxå snart ett minne blott.

12 kommentarer:

 1. Härligt och äntligen! Vågar man hoppas på att det inte blir någon mer snö nu, självklart!! Tulpaner ger verklgen en känsla av Vår plus att de är så vackra.
  Hoppas det gick bra med omställningen till sommartid. Annars kan man ju också strunta i att ställa fram klockan, livet går ju sin gilla gång oavsett.

  SvaraRadera
 2. Hoppas vågar jag väl ändå. Skulle jag nu ha tagit ut vårglädjen i förskott så är det ju inte värre än att jag varit glad i onödan och det kan jag stå ut med.
  Tidsomställningen gick bra och tillvaron ter sig inte märkbart förändrad idag. Livet går vidare på Getingstorp.

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen hittat massvis med fina vårtecken, och fler lär det bli utomhus efter 9 grader i solen:-)
  Den första bilden är verkligen en höjdare. Den ser ut som om du tagit den i svart/vit. Läckert:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar oxå den första bilden, den är vacker i all sin dysterhet.

   Radera
 4. Sedär, nästan snöfritt, underbart!
  Å krispiga tulpaner i varje rum är ju ett underbart vårtecken, hoppas snart att vårblommorna dyker upp utomhus också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart spirar det nog där ute oxå. Jag håller utkik.

   Radera
 5. Dåligt med vårtecken här, i trädgården händer NADA! I går kändes det nästan som vår i luften, åtminstone trodde fåglarna på vår. I morse snöade det igen och kalla nordiska vindar har blåst bort den sköna värmen. Känns som om vi väntar på Godot.. men han kom ju aldrig. Våren lär väl komma ändå, någon gång.

  SvaraRadera
 6. Hittar jag inga "vanliga" vårtecken så hittar jag på några nya. Förr eller senare så kommer den, men först efter Påsk blir det visst. Ja, ja....

  SvaraRadera
 7. Idag är det kaos i Göteborg. Det RÅKADE snöa 2 cm i natt och kollektivtrafiken plus alla bilar brakar ihop. Vi borde lära oss av Norrland.
  Det är i alla fall mycket ljusare än jag är van vid. Alltid något sa han som kom till Åmål!
  PS. Tulpaner är ljuvliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj, aj, aj. En liten påminnelse om att ni lämnat ert vinterboende.
   Det finns mycket att lära av Norrland, och av norrlänningar.
   PS Jag älskar tulpaner!

   Radera
 8. Snöfria tak, vilken lycka! vi hr alldeles för mycket snö och jag bävar för snösmältningen. Jag kan tro att ni längtar ut på gården. Jag håller med om att tulpaner är ett fint vårtecken, även om de pryder våra bord inomhus. Ha en glad påsk och nu väntar vi väl in både sol och värme.

  SvaraRadera
 9. Kul att ha dig tillbaka i bloggvärlden. Jag ser att du fått några nostalgikickar när du tittat igenom mina inlägg.
  Jag har ofta tänkt på dig när jag sett snömängderna i Norrland och jag förstår att det dröjer innan ni har snöfria tak där uppe. Vi har just nu blå himmel och strålande sol och så ska visst Påsken bli. På Påskafton äter D och jag påskbuffé ute i glasverandan. Ljuvliga tanke! GLAD PÅSK!

  SvaraRadera