Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 15 april 2018

När minnet är kort

Krokusen i rosenrabatten är ett säkert vårtecken.
Jag som ondgjort mig så över att vintern så sent velat ge vika och ge plats för våren blev genom bloggen uppmärksammad på att det var mycket bistrare  för 5 år sedan . Bloggen är ett utmärkt instrument att ta till när minnet är kort.


16 kommentarer:

 1. Just det, bloggen är bra att friska upp minnet med! Även Facebook, som visade bilder från 5 år sedan, och min översnöade bil!
  Nu har vi i alla fall tussilago och krokus på gång!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma!
  Med åren så behöver minnet lite hjälp på traven. Facebook är inte min grej så det har jag avstått från.

  SvaraRadera
 3. Ja bloggen har många tillgångar och fördelar, även för mitt skraltiga minne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om inläggen blir färre så har den sitt värde.

   Radera
 4. Hahaha! I det här fallet tycker jag att du ska vara tacksam för ett kort minne, eller ett selektivt sådant kanske man ska säga;-) Självklart har du helt rätt med att bloggen är ett suveränt redskap att återgår till inlägg som dokumenterar. Då blir det liksom ingen diskussion om saker och ting;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med klara besked och inget velande hit och dit, om det var si eller så.

   Radera
 5. Åh vad fint med krokusarna i stora tuvor!

  Ja, bloggen är en bra dagbok.

  SvaraRadera
 6. Instämmer med övriga, bloggen blir som en slags dagbok. Kanske inte så mycket hos mig numera men jag har två bloggar till som går tillbaka till år 2011. Då hade jag betydligt personligare inlägg än vad jag har idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggar kan vara till nytta på många sätt.

   Radera
 7. Minnet... tittar inte så ofta bakåt... (ännu) däremot kan jag söka något... om jag diskuterar något och vill visa någon bild typ... En fortsatt trevlig vecka nu. Här tinar det bra... men mycket snö kvar...

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att se framåt är förstås det rätta, men nån liten titt i backspegeln behöver heller inte vara fel. Här är all snö borta nu och dryga + 10 grader så här på sena kvällen. Bara att se framåt med andra ord. Ha de gott!

   Radera
 8. Jag försökte kommentera detta inlägget från mobilen förut, men är tydligen utloggad blogspot eller Google eller vad det är där, och vet inte vad jag har för lösenord ... suck. Håller med om att bloggen är otroligt bra för minnet. Använder jämt vår blogg för det! (Skulle behöva lite hjälp med att komma ihåg lösenord också bara ...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med lösenord kan allt ställa till det ibland.

   Radera
 9. Jag använder också min blogg som lite av dagbok. Här är minnet bra, men väldigt kort nuförtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog många som har bloggen som dagbok.

   Radera