Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 juni 2018

Blir man nånsin nöjd med vädret ?


I veckor har värmen hållit oss i ett fast grepp. Förvisso efterlängtad, men kanske ändå lite för mycket. Plötsligt igår eftermiddag kom det där efterlängtade regnet, en riktig rotblöta. Var jag nöjd då? Jo då, men var det inte litet för mycket. Jag gläds ändå å djurens och växternas vägnar då dom säkert är i större behov av detta än vad jag är.
Vid 14-tiden igår badade min favoritvy i sol.
Vid 17-tiden var himlen inbäddad i moln och 
regnet öste ner. Åtföljt av ett rejält åskväder.


47

17 kommentarer:

 1. Bara att gratulera till regnet, vi blev utan igen en gång. Vi är nu inne på sjunde veckan utan regn och delar av den stora trädgården vi byggt upp under tjugo år är borta.

  Vädret är väl ett kärt samtalsämne, själv är jag generellt ganska tillfreds med olika sorters väder med undantag för denna hetta som varit då jag mår fysiskt dåligt av den. I fjol köpte vi vatten för 44.000 kr som ett sista desperat försök att rädda trädgården men det är nog bara att acceptera att torkan är här för att stanna. Vi är ganska trötta på att räkna varje dl vatten vi förbrukar, att inte våga starta tvättmaskinen med risk för att den börjar sörpla in bottensörja, inte använda toaletterna mer än absolut nödvändigt, köpa allt dricksvatten...ja, listan är lång på allt som bristen på rent vatten leder till. Vi har väl börjat inse att livet på landet inte är möjligt när tillgången på rent vatten minskar för varje år men det är en smärtsam process att lämna den plats som varit vårt hem under tjugo år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj, aj, aj utan igen. Jag som hoppades så att oxå ni och er trädgård skulle få del av detta så efterlängtade regn. Att lämna livet på landet håller jag ifrån mig med alla krafter jag har. Det gäller än mera att ta vara på varje dag jag får. Men, allt har förstås en bortre gräns.

   Radera
 2. Grattis till regnet! Här lyckades de tunga molnen graciöst missa vår lilla by, fick bara några ynka droppar. Viktigt att starta dagen på ett bra sätt och din växthusvy är verkligen den bästa.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tråkigt med bara några ynka droppar, hoppas att molnen nästa gång oxå hittar er lilla by. Visst är det viktigt med det första morgonintrycket. Ha de gott!

   Radera
 3. Haha, nä man är nog aldrig riktigt nöjd ;) Fast mestadels tycker jag att vädret varit fantastiskt i maj och början av juni :) I Nordnorge ser det ut som att vi får vår beskärda del av regn ...

  SvaraRadera
 4. Allt vackert ni möter i Nordnorge kommer att göra att ni inte alls besväras av regnet. Kanske t o m tvärtom. Ha en njutbar resa!

  SvaraRadera
 5. Vädret är väl så, man blir aldrig riktigt nöjd. Solsken på dagarna och regn på nätterna, det är väl de flestas önskan men det finns nog de som tycker annorlunda om det med. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som med det mesta, det finns alltid nån som tycker annorlunda. Och inget fel i det, det är bara att gilla läget.

   Radera
 6. För 10 minuter sedan kom ett efterlängtat regn. Nu kan det regna hela natten och klarna upp i morgon - om jag får bestämma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med ett efterlängtat regn och det är klart att du ska få bestämma så att du får ett ljuvligt uppvaknande i morgon.

   Radera
 7. Nej Steve, vi blir nog aldrig nöjda med vädret, för då hade vi ju ingenting att snacka om eller klaga över, beroende hur man ser på saken.
  Kan berätta att vi fick några ynkna droppar regn igår kväll vid sextiden. Det var allt. Å nej, jag klagar fortfarande inte. Men - skvallra nu inte för någon - jag har faktiskt önskat mig lite (läs: många) moln och regn de närmaste fyra veckorna. Fotbolls-VM du vet. Men det är ju så egoistiskt med tanke på att 90 procent av den svenska befolkningen har semester då. Så jag har bestämt mig att skippa mitt-på-dagen-matcherna när det är soligt och fint. Var till och med dum nog att tacka jag till en lunchdejt med en bästis på måndag, då Sverige spelar mot Sydkorea klockan 14:00. Oförlåtligt egentligen om jag tänker efter;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mycket som ska pusslas ihop de kommande fyra veckorna.

   Radera
 8. Ja, regn behövs nu, trodde väl aldrig att man skulle längta efter regn i Sverige i juni månad? Här har det också regnat, men alldeles för lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret kan framkalla de mest besynnerliga tankar hos oss, som att längta efter regn i juni t ex.

   Radera
 9. Visst är det så...när det gäller vädret blir vi nog aldrig nöjda. Fast å andra sidan, vad skulle vi prata om ifall vi var nöjda med det!?

  SvaraRadera
 10. Vädrets makter rår vi inte på och det är en unik sommar som ni haft därhemma i Sverige. Många dagar betydligt varmare än här på Malta men nu börjar sommarvärmen kännas även här och regn lär vi inte få förrän i september. Tycker den bästa tiden på året när det gäller vädret sträcker sig från april till oktober eller ofta ända fram till jul. Sen vänder det och blir ruggigt och då brukar vi "fly till varmarwe breddgrader". Men nu när vi har Fanny 🐕 stannar vi där vi är och är nöjda med det.😁
  Ja, jag är faktiskt riktigt nöjd med vädret här på ön och tacksam över att fått möjligheten att flytta hit. Önskar dig en riktigt skön helg på Getingstorp med ljumma kvällar och god mat i eran somriga idyll.

  SvaraRadera