Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 11 juli 2018

Arbetsfördelning.

Vad susar fram där under äppelträdet tro?

Att arbetsfördelningen här på Getingstorp är sned torde vara allom bekant. Ett bra exempel på detta är gårdagskvällen. Igår kväll klipptes gräsmattorna här på Getingstorp för blott andra gången i år. Vem som klippte? D så klart. Jag fick ju nämligen ge upp den arbetsuppgiften  i fjol då jag inte längre pallade med att sitta 2-3 timmar på åkgräsklipparen. Samtidigt som D tillbringade 4 x 45 minuter på åkgräsklipparen så tillbringade jag 2 x 45 minuter framför TV:n tittande på VM-semifinalen Frankrike- Belgien , 1-0.
Framför TV:n tillbringade jag kvällen. När jag var inne på
tilläggstid så hade D en timma kvar.


Snart är årets andra klippning till ända. Bra jobbat D!

10 kommentarer:

 1. Jag hade nog föredragit Ds uppgift!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 2. Se där. Ha en skön dag du oxå!

  SvaraRadera
 3. Haha, håller helt med Lena! Nu är ju inte valet riktigt ditt men misstänker att du hade nog lagt upp det så att du fixat både klippning och tittning (om än inte samtidigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart hade jag planlagt för båda aktiviteterna.

   Radera
 4. Jag skulle ha valt din aktivitet om jag fått valet - helt klart! Nu får vi snart veta om det blir final mellan ärkerivalerna Frankrike och England...fast frågan är om de kan ta Kroatien i kväll. Snart vet vi!

  SvaraRadera
 5. Gillar man fotboll är ju valet inte så svårt. Och vem gillar gräsklippning? Förutom jag då, när jag fortfarande klarade av att klippa.
  VM är ovisst, men Kroaterna är nog mera slitna. Ingen mening att spekulera, men svårt att låta bli. Visst skulle Frankrike-England i finalen vara en extra härlig drabbning. Det skulle ju i nuläget kunna ses som en drabbning mellan Europa och England m t p Brexit.

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Skrev också om arbetsfördelning på min blogg idag, fast den liknar inte riktigt din;-) Jag trodde ju att ni lejt ut gräsklippningen till ett företag som du skrev om, så jag visste inte att D börjat hålla i den...
  Klart du kollar på fotbollen, det gjorde jag också. Ja, du fick ju min "rapport". Frankrikes seger var rättvis. Åsså blir det ingen "drömfinal" mot England. F*n vad hände efter engelsmännens briljanta första halvlek??????? Det blir Kroatien i finalen. Eloge till det laget måste jag ändå säga. Tre förlängningsspel och ändå slår de England. Fattar det inte riktigt. Fördel Kroatien kanske i finalen. Tror dock att ingen har tippat just den kombon i vårt tips. Inte kombon i semin heller för den delen. Även den matchen är helt öppen enligt mig. England gjorde sitt bästa VM på 24 år, så egentligen kan de vara rätt nöjda ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi köpte den här tjänsten i fjol, men m t p hur den här sommaren blivit och då D dragit ner på övriga trädgårdssysslor så ville hon testa att klippa själv. Nu tyckte hon t o m att det var roligt att klippa och kom väldigt bra överens med klipparen dessutom.
   Ja, vad hände med England efter första halvlek. Visst ska England vara nöjda, MEN....

   Radera
 7. Fotboll i all ära men gräset växer ändå. Kul bild från äppleträdet. Så trevligt att D klipper, min livskamrat var lite för styv och tänkte inte på den svängande midjestyrda bakdelen och for utför en slänt... sedan kör hon den inte mer... Så tråkigt för England, mina favoriter då Sverige föll bort, men den som gör flest mål... Men vi kan förmodligen få se fin fotboll i tv rutan på söndag.

  SvaraRadera
 8. D har lärt sig hantera klipparen så nu kommer dom riktigt bra överens.
  Inget går som man tror i detta VM. Tror ändå att Frankrike tar hem det hela, men osvuret är bäst.

  SvaraRadera