Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 juli 2018

En ljuvlig morgon

Idag blev det vad många skulle beteckna som en okristligt tidig morgon. Jag och Sigge gick nämligen upp redan klockan 4. Vi möttes av härlig morgonsvalka och glad fågelsång. En alldeles utmärkt start på dagen, en dag då det ånyo utlovas mellan 25 och 30 grader.

Klockan är 04.30 och solen håller på att kämpa sig upp.
Sigge älskar att sitta och lyssna till fågelsången 
i det öppna fönstret jämte min datorplats .

I kväll är det dags för VM-fotboll igen. Frankrike - Belgien kan bli en riktig höjdare. En match som kan sluta hur som helst även om Frankrike förstås får bära favoritskapet.  Vad det nu betyder i ett VM som detta. 

Igår fick jag sticka emellan med Allsvenskan och Hammarby - Östersund, 1-2. En match som Östersund vände på tre minuter i andra halvlek. Kul att Östersund kunde plocka med sig tre poäng från Tele2 Arena. Men, det tycker nog inte min bloggkompis BP som har Bajen närmast sitt hjärta.10 kommentarer:

 1. Det var väl typ där någonstans jag somnade, kunde bara inte somna!!! Blir kanske lite siesta men nu är det varmt - nästan 34 grader - så jag kommer väl inte kunna sova då heller. Tur man inte har något extremt vettigt just nu, varit lite mycket senaste tiden men just nu är det lugnare.

  Ojoj, så torrt ni har det nu. Men det kommer igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olika falla ödets lotter. Sömnen brukar ju påverkas om man har det påställt. Jag har det sällan påställt numera så jag behöver inte många timmars sömn.
   Här har vi bara 27 grader just nu och torrt som tusan är det.

   Radera
 2. Himmel så tidigt, men morgonstund har guld i mun. Vi andra missar ju en del.....
  Jag tycker det skulle vara roligt om Belgien äntligen vann ett VM, så ikväll håller jag på dom. Till vilken nytta kan man ju undra. Det är toppen med sagan om Östersund. Stockholmslagen klarar sig galant utan mig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är ju att man kan göra som man känner för.
   Belgien är ingen osannolik vinnare så varför inte. Enligt det VM-tips jag deltar i så står finalen mellan Belgien och Kroatien. Inte vad jag trodde när jag tippade, men nu ser det ut så.
   Visst är det kul med Östersund. Det skulle vara skönt att slippa det eviga tjatet om Norrlandsfönstret.

   Radera
 3. Morgonstund har guld i mun! Men nog är det bra tidigt att vakna kl 04, fast på sommaren går det ju ann... ljuset och fågelsången är inte fy skam! När jag (som bara jobbar natt) är på jobbet , och klockan är 4, då går passet mot sitt slut, och det brukar kännas ganska bra!
  Va kul att du jobbat i Norrtälje en gång i tiden, du har varit runt i Sverige en del!
  Just nu pågår matchen Frankrike - Belgien , Frankrike leder med 1-0, men jag hoppas ju på Belgien, har nämligen tänkt fira med en kall Leffe som ligger i kylen och väntar...

  SvaraRadera
 4. Ja, jag älskar uppfriskande mornar. Vi har ju en rätt olika situation du och jag med olika förhållande till klockslaget 4.
  Jo, jag har jobbat på en hel del olika platser genom åren.
  Jag tycker att du kan ta en Leffe fastän Frankrike vann.

  SvaraRadera
 5. Det måste vara nåt fel på dig och Sigge! Okej, det är ljust ute, men att vakna mitt i natten är väl "onaturligt" för mig. Bilderna är dock riktiga höjdare. Japp, det medger jag så gärna;-)

  Klart det sved att Östersund vände matchen på tre minuter. Så typiskt för Bajen som alltid börjar tappa under höstsäsongen. Bajen är ungefär som jag då. Tänker på vårt VM-tips. Jag och jag är bra första hälften av tipset. Sedan går det åt skogen. Jag gillar nog rätt lag - Hammarby alltså;-) Tusen tack för läken:-)

  SvaraRadera
 6. Nej, nåt fel är det inte på oss, vi är bara inte som alla andra. I morse vaknade vi dock inte samtidigt, Sigge vägrade nämligen komma in igår kväll. När jag ropade på honom nu på morgonen kl. 05.30 ( sent uppvaknande) så kom han direkt springande från sitt natthärbärge under jordkällarens tak så nu är allt som vanligt igen.

  VM-tipset ja, jag ser att du och ditt alter ego har förenats på samma poäng. Själv har jag hela tiden huserat i mellanmjölkens land, där i mitten och strax under och där torde jag bli kvar. Roligt har det varit att delta i alla fall. Även jag hoppas nu på din drömfinal Frankrike - England. Vilken holmgång det kan bli. Kroatien - England i kväll hoppas jag på 0-2 för då sitter oxå mitt tips.

  Väl bekomme! När jag nämnde Bajen kändes det självklart att länka till dig.

  SvaraRadera
 7. Heja Östersund!!! Den som gör flest mål på 90 minuter brukar vinna. Bajen fick se sig besegrad av ett Norrlandslag och det gillas!!!
  Grästorp: Är det i närheten Uti Bögda är inspelat föresten? Jag har sett det som avrundning på SVT play... lämpligt att varva ned knoppen med ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gillar vi när Norrlandslag sätter Stockholmslag på plats.

   Grästorp och Uti bögda ?? Det är nåt som gått mig förbi.

   Radera