Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 juli 2018

Kampen mot / med värmen

Den intensiva värmen till trots så går det att hitta små blommande pärlor i trädgården.
På kvällen brukar D vattna för att stötta växtkraften och
det gör uppenbarligen nytta.

Honungsrosen tar sig allt längre
upp i äppelträdet.

Lavendeln strålar just nu.

Och är en populär hemvist för allehanda fjärilar.

Nere vid grinden kämpar små rödrosa rosor. 
Kommer inte ihåg namnet och D är inte hemma.  
Nånting med fairy tror jag.


12 kommentarer:

 1. Otroligt vackert och fortfarande grönt. Jag har slutat vattna och det ser ut därefter. Det är bara frilandshibicusen som får vatten här just nu och inget regn i sikte tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ska detta sluta? Prognosen siar om fortsatt värme och kanske några droppar regn i början av nästa vecka.

   Radera
 2. Nu har jag ju ett väldigt selektivt minne, men jag måste ändå säga att ert Getingstorp ser mycket "fräschare", livligare och mera välmående ut än ifjol. Detta kan såklart bero på att jag minns sommaren 2017 som en enda grå plåga i flera månader. Även blommor och växter gör sig ju så mycket bättre med en blå himmel som bakgrund:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mera välmående än ifjol? Nja... Men, jag är glad för allt som växer och frodas. Som i kväll då D bjöd på nyplockade hallon till glassen.

   Radera
 3. Svar: Nej du Steve! Förstår att du vill ha irl-reportage från Döda Torget, men det finns gränser faktiskt! Om det fanns sittplatser för "tanten" att slå sig ner och om jag inte skulle vara "expertkommentator från tv-soffan" så skulle jag kanske gått ner dit. Men nej, jag skippar det. Har varit irl (utan storbildsskärmar alltså) på plats 1974, 1994 och 1998. Det var den äkta varan om du förstår vad jag menar. Nu njuter jag framför en "vanlig" tv oh fotbollsbibeln. Börjar (=är) bli gammal tror jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig. Har man dessutom som du sett VM irl så......
   Dessutom vill ju vi tippare inte gå miste om dina expertkommentarer från TV-soffa. Skönt att dom sparkar igång idag igen.

   Radera
 4. Blomnamn där är jag helt offside, men vackert att titta på naturligtvis. Som allt det andra du radar upp. Fåglar har jag fått lära mig mer och mer också... Igår flög det vist in en rosenfink... Fick till ett par stiliga när den poserade glatt på gräsmattan. Nu vart vi osäker men med hjälp av en fågelbok till slut så...

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del blommors namn fastnar direkt, medan andra bara försvinner. Fåglar är spännande, inte minst när det dyker upp någon helt ny. De gamla trotjänarna är förstås oxå roligt att återse år efter år.

   Radera
 5. Oj så grönt och fint ni har det! Är vädret så härligt i Sverige, perfekt...då kan jag njuta av fina dagar nu när vi kommer hem från Grekland också!
  Vilken härlig historia du berättade om Symi 1977, snacka om gästfrihet!!! ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädermässigt är det nog ingen skillnad när ni kommer hem.
   Den där Symihistorien har ytterligare en knorr. När jag framkallade korten efter hemkomst så visade det sig att jag hade tagit ett foto av färjan när den är i färd med att lämna för återresa till Rhodos. Detta utan att jag då reflekterat över detta. Symi hade väl den avslappnande effekten på mig.

   Radera
 6. Vattna är jag så himla usel på! Tänkte hälla ut en hink i dag men fick "förhinder" (se min blogg). Lavendeln älskar nog ert väder nu: värme och torka! The Fairy, du minns alldeles rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. D, hon ser till att vattna så att trädgården lever även i denna värme.
   Det var väl för väl att du inte "dränkte" Tramse.
   Lavendeln stortrivs.
   The Fairy, då mindes jag ändå lite rätt

   Radera