Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 juli 2018

Trädgårdsintroduktion

I helgen var Liv hos oss och en viktig del i vistelsen var att Mormor skulle visa henne trädgården och låta henne smaka på en del av vad som växer där. Kort och gott, en  inledande visning av vår trädgård och vad den har att bjuda. När det gällde smakprovningen så slank jordgubbar, hallon, smultron, björnbär och bigarråer ner medan bl. a. sallad och svarta vinbär ratades.

Det känns jättebra att introducera Liv i trädgårdslivet. En trädgård har ju så oerhört mycket att erbjuda. Såväl lycka, passion som hårt arbete. Sånt som kan vara bra att bära med sig genom livet. 

Jag ser fram emot många fler besök av Liv på Getingstorp och i vår trädgård. När hon blivit lite större så kan jag visa henne hur jag tar mig fram i trädgården och så kan vi tillsammans titta på mina trädgårdsfavoriter.
Klädd till trädgårdspremiär.

 En första smakupplevelse.

Oj, så många hallon det finns.

Och goda är dom.

Det krävs en paus ibland.

Bigarråer får oxå godkänt.

Vad finns här tro?

Jo, vita smultron.

Som oxå får godkänt.

Här finns många roliga
stenar att leka med.

Mormors önskebrunn på agoran.
Häftigt!

Alltid kul med vatten.Vad finns i vattnet tro?


Kanske kan jag klättra upp här.

Jag ska i a f försöka.

Björnbär är en riktig
delikatess.

Mormor har många vackra
blommor.

12 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig bildserie! Det är en win-win situation. Hon blir hur bra som helst i trädgården och ni kan njuta både av trädgården och lilla Livs framfart i "spenaten"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Win-win situation är en träffande beskrivning

   Radera
 2. Vilken söt klänning på en söt flicka! Så de svarta vinbären ratades. Sonen älskade det när han var liten, han bosatte sig under svartvinbärsbusken på dagis. Syntes sedan när det var blöjbyte ... :D

  SvaraRadera
 3. Visst är hon en riktig sötis. Blöjbyten är ju inget för en enarmad och jag har inte fått nån rapport av D.

  SvaraRadera
 4. Vilket helt underbart inlägg om lilla Liv som får prova på Getingtorps skatter. Å det gör hon ju med bravur! Tjejen har dessutom precis "min" smak när hon ratar sallad och svarta vinbär. Okej, jag ratar bara isbergssallad;-)
  Hade en kollega om "uppfostrade" sina barn precis som ni visar Liv. De introducerade oliver(1119 i tidig ålder. Å barnen bara älskade dom.

  PS. Vilken fotbollsfest idag!!! Sverige vidare till kvarten, precis som jag förutspådde. England vidare med ett nödrop, men åtminstone bröt laget åttondels- och straffsparksförbannelsen. Ändå hade jag helst önskat mig Colombia som motståndare i kvarten. Men en klassiker är den matchen ju:-)

  SvaraRadera
 5. Så ni har samma smak. Liv såg verkligen ut att gilla trädgårdsrundan.

  PS. Sverige imponerar. VM handlar ju inte om skönspel utan om att ta sig vidare i turneringen. Kul att Forsberg fick avgöra, det kanske hjälper honom att lyfta till sin bästanivå.

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga lilla Liv! Får mig att ännu mer längta efter min lilla Liv.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du längtar. Ha de gott!

   Radera
 7. Vilken underbar bildserie på den så söta unga damen! En bra början att lära lite inom växtlivet och vad som kan finnas att äta i en trädgård. Svarta vinbär har heller jag aldrig tyckt smakar gott men där fanns ju så mycket annnat att äta och upptäcka för den som är liten och inte vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon härlig. Jag hoppas att hon får mycket "matnyttigt" från Getingstorp med sig på sin livsresa.

   Radera
 8. Vilken härlig serie bilder på den nyfikna lilla tösen! Så härligt du dokumenterar! Och vatten!!! Barn dras till vatten minns man ju själv också... Som smakerna kan dagen verkligen bli bättre? Detta är en lärdom, kommer själv ihåg mormors & morfars goda plommon... farmor & farfars äpplen...

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
 9. Jag kommer oxå själv ihåg somrar hos mina far- och morföräldrar. Då var det spännande ladugårdssysslor hos mormor och morfar och sköna stunder i farmor och farfars trädgård som var belägen vid Ångermanälven. Härliga minnen! Förhoppningsvis kommer Liv oxå att senare i livet minnas härliga somrar på Getingstorp.

  SvaraRadera