Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 25 juli 2018

Oaser

I trädgården dominerar gulbrunt just nu då gräsmattorna har antagit den färgen. Några ljusglimtar  står dock att finna. Väderprognosen för Getinstorp nästa vecka lovar regn söndag - torsdag och t o m under 25 grader. Den prognosen vill jag tro på. Förhoppningsvis kan likartade prognoser ställas för de som bor i eldhärjade områden.
Växterna på D:s agora  har klarat
värmen bra. Även olivträdet.
Men, så ser D till att vattna oxå.
En oas vid 22-tiden då temperaturen krupit under 25 
och  dagen ter sig som behagligast.6 kommentarer:

 1. Ja, jisses vilken värme ni har haft. Förstår att en andningspaus är behövlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu börjar det bli plågsamt, men värst är det ju för de som vistas i eldhärjade områden.

   Radera
 2. Tur vi har svalare kvällar...idag var det olidligt varmt i sovrummet när jag försökte sova efter nattpasset, vaknade redan 13.30 då det var varmt som i en bastu, trots att fönstret står på vid gavel!Ack ja, jag gillar sommaren och värmen, men nu är det extremt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara oerhört svårt för dig som behöver sova dagtid.

   Radera
 3. Instämmer vad gäller regn. Å om jag önskar mig regn så har det gåt långt;-)
  D:s agora är så himla fin. Å olivträdet, klart att det har klarat sig. Tror det älskar värmen. Jag menar trädets "kusiner" brukar ju finnas och trivas bäst vid sydligare breddgrader.

  På tal om bränder. I blogglandia finns en bloggare som heter Svante. Hans fotoblogg finns här. https://lantlivsbilder.wordpress.com/

  Han bor i Kårböle som var bland de mest brandhärdade områden. Han evakuerades den 18 juli och har fortfarande inte kommit hem. Men hans hus klarade sig. Tror att du blir intresserad av artikeln

  https://www.hbl.fi/artikel/ljusdal-haller-andan-infor-eldbesten-i-skogen/

  och kanske även hans blogg. Tror ni två har ett par saker gemensamt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser vad värmen gör med oss, vi känner inte igen oss själva. Jag ska titta in på bloggen du nämner och läsa artikeln. Jag ska inte våga mig på att klaga då ju dessa människor är de som har det riktigt svårt.
   Nu håller vi tummarna för den där regnprognosen.

   Radera