Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 16 juli 2018

Färgklickar

D:s rabattprojekt från 2015 där nere i hörnan ser nu bara
trist ut och de vanligtvis frodiga gräsmattorna är ett minne blott.

Färgklickarna i trädgården är inte många i denna den omåttliga värmens tid. Det är tyvärr det brunbrända som dominerar. 
Men, några färgklickar har D lyckats få att klara av värmen.  Åker jag en vända runt på tomten så hittar jag ett antal färgklickar att vila ögonen på. Det här inlägget ska inte ses som ett försök att bortse från de fasor det nuvarande väderläget för med sig. Se det för vad det är, en lägesbeskrivning från Getingstorp.
Längs jordkällarens tak stortrivs lavendeln.

Vid grinden kämpar de här småttingarna.  

Pelargoner lyser upp mellan trädgårdsförrådet 
och vedboden.

Lobelia och astilbe tronar framför växthuset.

Pelargoner oxå under äppelträdet.

En färgklick bland allt det gröna.

Blåklint omgärdar uteplatsen vid glasverandan.
De här färgklickarna skiftar snart färg.

Liksom dessa.
Krondillen är ståtlig värre i år.
8 kommentarer:

 1. Det är otroligt så fina färgklickar ni har trots torkan. Min slänt ser ut som förbränt land med något undantag. Däremot så vårdar jag mina frilandshibiskusar ömt och dom får vatten varje dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, några färgklickar har vi även om det mesta även här är förbränt. Alla har vi älsklingar som vårdas ömt. Nu hoppas vi på en förändring.

   Radera
 2. Ser det bara som en lägesrapport från Getingstorp!
  Den enes död är den andres bröd, heter det ju. Så verkar även floran på Getingstorp fungera. När jag ser din fina lavendel tänker jag alltid på södra Frankrike där den ju växer som smör i solsken, i dubbel bemärkelse alltså. Glömmer aldrig den underbara doften. Så jag sniffar lite på din lavendel;-)
  Krondill - bingo! Snart kräftpremiär!
  Å tomaterna brukar väl se ut så här vid den här tiden eller?!
  Skogsbränderna i norr är skrämmande, för de är nåt vi inte är van vid och räddningstjänsten inte är utrustad för. Har en känsla av att vi nog ska vänja oss vid dessa klimatförändringar. Såg en dokumentär på BBC där dom förutspådde att vi i norr framöver kommer att få "tropiska" somrar, medan bland annat Sydeuropa kommer att får kyla och regn. Å precis så blev det redan i år.

  PS. 33 grader som mest idag gjorde även mig aningen handlingsförlamad i skallen måste jag medge. Inga fysiska aktiviteter här inte kan jag säga. Men nu med 25 grader ute på balkongen med en bok - mums! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lavendeln är en riktig soldyrkare så den frodas i denna värme.
   Vi ser fram emot kräftpremiär med barn och barnbarn.
   Vi har smakat på de första röda tomaterna. Ljuvligt!!!
   Visst är det med visst obehag vi ser vad klimatet kommer att bjuda oss på. Men, det är väl självförvållat. Jag tycker dock att det är märkligt att nu när klimatet hos oss är som mest extremt är debatten helt frånvarande. Trots att det är valår.
   Fysiska aktiviteter kommer inte på fråga här heller.
   PS Såg att jag stannade nere i träsket i VM-tipset. Inte mycket att orda om det. Jag borde dock fått några poäng för mitt finaltips 3-2, eller...

   Radera
 3. Det är ett ständigt vattnande nu! Och nu börjar värmen bli lite för mycket ...kom hem till lägenheten idag, den är galet varm! Undrar om vi kan somna ikväll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Somligt måste bara få vatten. Förstår att värmen slog emot er när ni kom hem. Hoppas att ni ändå kan somna Suss gott!

   Radera
 4. Det måste vara ett riktigt lavendelår! Hur har ert Nordens olivträd klarat sig på agoran?

  SvaraRadera
 5. Ja, alltid finns det nåt som trivs i hettan. Olivträdet klarar sig jättebra. D rotvattnar det regelbundet.

  SvaraRadera