Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 augusti 2018

Dagens skörd

Igår skrev jag om  att våra tomater växer som tusan värmen till trots och att D kan skörda varje dag. På  bilderna här nedan ser du dagens skörd. 

 Olika färger, olika storlekar.


Den här ryska bamsen väger 631 gram.

6 kommentarer:

 1. Oh så härligt!!! Men inget jag törs visa för min hustru...här rasade ju vårt växthus i vinter, hon skottade det 3 gånger tills det inte gick att få av mer snö, vi beställde ett nytt och det första som kom var 80% rutorna trasiga, fick ett nytt och där kanske 20% är trasigt... hon satt plant som vanligt och det gick bra men allt har ju blivit försenat osv. Och lika hus gick inte att få tag i storleksmässigt, så detta är 11 cm smalare varvid ramen/syllen inte stämmer på bredden så jag har införskaffat en aluminium balk som nu sitter där men inte svetsats fast. Jag är inge bra på att tigga aluminium och når ingen maskin heller... så nu har hon kasserat säkert över 60-70 % plant och de står inne ännu, det är ju svårt att staga upp dem liksom... nu finns 6 plant kavar... ja hon är ledsen. Jag vet ju hur gått de hemskördade smakar. Du kan väl tänka på oss...

  SvaraRadera
 2. Självklart skickar jag er en tanke när vi smaskar på godsakerna. Vi är glada att vi ritade och byggde vårt växthus själva då jag hört ett flertal som haft allehanda problem med "färdiga" växthus som "bara" ska monteras. Att sedan snömängderna hos er innebär problem kan jag dock förstå.

  SvaraRadera
 3. Vilken otrolig skörd - igen! Tomater älskar sol Steve, så det är "på grund av" inte "trots" värmen som de frodas;-) Med dessa mängder kommer ni att klara er flera år ju! Underbart!
  Den ryska bamsen borde väl vara nå't för Guinness Rekordbok eller?! Den påminner mycket om spanska tomater som kanske är ryska. Utseendet är detsamma, inte vikten. Men f*n så goda dom är.

  Tycker synd om Åke och hans fru! Packa ned några kilo tomater i ett paket och skicka upp till honom. Två dagar lär de nog överleva väl förpackade i en kartong. I princip borde ju paketet vara framme på en dag, men PostNord är ju Postnord.

  SvaraRadera
 4. Det är väl i så fall tack vare värmen som de frodas. Det dröjer i a f länge innan vi behöver köpa tomater.
  Ryssen är dock inte så smakrik som de stora som brukar finnas i Sydeuropa, väldigt köttig är den däremot.
  Jag tycker oxå det är tråkigt med Åkes växthusotur. Skicka nåt av värde med Postnord ger jag mig inte på. Vem vet när, eller ens om det kommer fram.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina tomater, härligt med alla olika storlekar och former! Skönt att de växer trots torkan!!!

  SvaraRadera
 6. Tomaterna verkar gilla värmen extra bra. D rotvattnar dom så det bidrar säkert oxå till att de frodas.

  SvaraRadera