Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 augusti 2018

Tomatmat

Eftersom jag denna vecka skrivit flera  inlägg om vår digra tomatskörd så passar det  väl oxå med ett exempel på vad vi gör av tomaterna. Igår bjöd D  Tomatburgare med grillad halloumi, en tomaträtt där de stora ryska tomaterna kom väl till sin rätt.
En annorlunda burgare utan bröd


som smakade utsökt med en fräsch sallad till.

10 kommentarer:

  1. Wow, det låter gott! Bra tips!
    Ha en fin weekend!

    SvaraRadera
  2. Detsamma önskar jag dig!

    SvaraRadera
  3. Mums med halloumiburgare, och så nyttigt med tomater istället för bröd.
    Fortfarande lika varmt hos er?
    Just nu åskar det här och lite regn kommer det allt, så skönt med svalare luft, men de tär fortfarande varmt!

    SvaraRadera
  4. Ja, tomater var en bra brödersättare.
    På förmiddagen var det sköna 20 grader och regn, men på em steg temperaturen igen. Men, det verkar ändå vara lindring på gång.

    SvaraRadera
  5. WOW! Yummie, yummie! Helt i min smak den där tomatburgaren:-) Å jag såg att ni skippade zucchinin. Bra gjort! Antar att "grönsakerna" är basilika från den egna trädgården. Den rätten bli nog kvällsmat hos oss imorgon - MUMS:-)

    SvaraRadera
  6. Grönsakerna är så långt det är möjligt alltid från egen trädgård. Hoppas att burgarna smakar som kvällsmat oxå.

    SvaraRadera
  7. Oh så smaskigt!!! Men drycken??? Vad blev det till?

    SvaraRadera
  8. Det blev rosévin. Denna sommars värme har gjort oss till älskare av rosévin som matdryck.

    SvaraRadera
  9. Ser gott ut! Här äter vi också massor av tomater, det är läskande i hettan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt som lindrar hettan är välkommet.

      Radera