Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 1 augusti 2018

Vilken lyx!

Växtkraft är inget ord som naturligt sammankopplas med den intensiva värme vi nu har. Snarare bidrar den till motsatsen, men somligt i vår trädgård trotsar värmen och växer som aldrig förr. Hos oss är det tomaterna som i år uppvisar den starkaste växtkraften.Varje dag kan D plocka in en ansenlig skörd. Det vi inte äter upp fryser hon in i påsar och kan plocka fram närhelst tomater kan behövas i köket under det närmaste året. Vilken lyx!

Ljuvliga tomater kan D plocka varje dag i veckan.

Både vackra och välsmakande.

Lök växer oxå bra, även vitlöken som D inte satte som vanligt i november utan först i våras. Vi kommer att ha både vitlök och rödlök som täcker vårt behov under det närmaste året. Vilken lyx!

Det blir härliga vitlöksflätor av dessa.

En vacker vitlökslåda med några år på nacken.

Lökkorgen i köket kommer att vara välfylld
under lång tid framåt.

4 kommentarer:

 1. Ja, verkligen en lyx med egenodlat, och vilka mängder! Kan man frysa in tomater, så smidigt!
  Hoppas du mår bra trots värmen, som nu faktiskt är olidlig! Natten på jobbet var hemsk, fick byta kläder då jag svettades så mycket vid en förlossning....och svårt att sova idag i denna värme, balkongen lockar i kväll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tomater kan frysas in på detta enkla sätt visste inte heller D tidigare. Olidlig är ett passande epitet på värmen och inte sällan känner jag mig som en urlakad trasa.
   Måste vara extra svårt att jobba i sjukhusmiljö nu. Jag såg att Sollefteå sjukhus som ju stridit så för sitt BB nu ställer in alla operationer på sjukhuset p g a värmen. Det bedöms inte längre säkert att operera.
   Jag förstår att balkongen lockar. Må denna pina snart ha ett slut.

   Radera
 2. Håller helt med dig! Det är lyx! Visste faktiskt inte att an kan frysa in hela tomater, nu har jag lärt mig det också. Dessutom är det kul att se att vissa växter/grönsaker verkar ha gillat den varma sommaren, mest "arter" som Sverige annars importerar från Sydeuropa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med infrysningen blev oxå en ny kunskap för D då hon sökte vägar att behålla tomaterna som nu ger så extrema skördar.
   Apropå Sydeuropa så såg jag jag att det kommande helg förutspås bli upp emot 50 grader. Vart är vi på väg?

   Radera