Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 16 augusti 2018

Spår av sommaren

Den varma och torra sommaren har förstås påverkat växtligheten här på Getingstorp. Men, nu när det kommit rejält med regn så händer det saker. T. ex. har gräset ånyo börjat växa  och gräsmattorna bakom och på gavlarna av huset är det nu dags att klippa. På framsidan däremot går det trögare och där lyser det fortfarande tråkigt brunt. D har i alla fall börjat planera för årets blott tredje klippning. En tredje klippning som vi en normalsommar avverkat redan i början av juni.

På tal om klippning så har jag bara klippt mig två gånger i sommar. Betydligt färre gånger än vanligt och jag är ändå inte långhårigare än vanligt. Vad det nu har med sommarens torka att göra.
Så här mustigt grön är gräsmattan på baksidan av huset.

På framsidan kvarstår dock spåren av sommarens torka.

8 kommentarer:

 1. Oj, klipps du så ofta! Ordning och reda! Är det D som sköter det eller? Här hemma är det jag som sköter klippningen på herrarna medan jag går till frissan. Mannen min provade att klippa mig en gång men det gör vi inte om!

  Gräsmattan ser verkligen frodig ut där på baksidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill klippa mig ofta då jag alltid hatat att vara långhårig. Jag tycker att jag ser ovårdad ut då och jag är numera tillräckligt tilltufsad ändå. Att jag klipper mig mera sällan nu kan bero på att jag ändrat från stubbattill lite mera frisyr.Jag klipper mig hos min frisör i Fjugesta, men dit orkade jag inte åka i värmen så Sara klippte mig senast och jag är jättenöjd. D ska inte behöva sköta allt.
   Även om jag fortfarande varit "tvåarmad" så skulle jag aldrig ens drömma om att närma mig D:s hår. Där är det noga ska du veta.

   Visst är det fantastiskt hur gräsmattorna skiljer sig åt, men det handlar så klart om vad som finns där under.

   Radera
 2. Här kom jag plöstligt att tänka på ordspråket "Gräset är alltid grönare på andra sidan". Fast alltid passar ju inte in här, skillnaden på bilderna är verkligen markant. Att håret inte växt som vanligt denna förunderliga sommar kanske har med den att göra, trots allt, kanske börjar det istället växa ordentligt framåt hösten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra koppling till ordspråket, det borde jag haft som rubrik. Utan alltid då.
   Jag får vara uppmärksam så att jag inte plötsligt går omkring och är höstlurvig.

   Radera
 3. Tänkte skriva precis det som Anita sa. Ja ja, hon och jag känner ju varandra sedan nästan 10 år. Åsså känner vi ju dig också ganska väl vid det här laget;-)
  Roligt att du också lagt upp "konsekvenserna" efter regnet. Det gjorde jag också idag, på inrådan av - just det - Anita;-)

  Skrattade gott åt dina klipprutiner. Sådana har jag nämligen också. I mitt fall är det var sjätte vecka som gäller, annars ser jag ut som en mopp. Har ju sett några bilder där du är snaggad. Skulle vara kul att se hur du ser ut nu med "mera frisyr".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst "lär man känna" sina bloggkompisar med tiden.

   Vi får väl se om jag dyker upp med "mera frisyr" nån gång framöver.

   Radera
 4. Härligt med gröna gräsmattor igen! Å ja, håret måste ju klippas också emellanåt! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Det känns extra härligt att titta på gräsmattorna idag då D klippte gräset igår.
  Förr klippte jag mig en gång i månaden, men numera blir det just emellanåt.
  En trevlig helg till dig oxå! Extra skönt då du är ledig.

  SvaraRadera