Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 september 2018

Fjärde gången

I söndags klippte D gräset för blott fjärde gången i år. Nu är gräset lika tjockt och frodigt som tidigare om åren så det tog dryga tre timmar att klippa. Som väl är har vi en riktigt kraftfull klippare.  D var ändå inte är helt nöjd så hon ska klippa en gång till till helgen för att få det riktigt välputsat. Det är bara en gräsmatta på framsidan som tagit stryk av sommarens hetta. Förhoppningsvis repar den sig till nästa år. 
Långt tjockt och frodigt var gräset.
Dagen efter klippning var gräsmattan ånyo full med fallfrukt.
Den här gräsmattan är bränd av sommarens värme.

På andra sidan grusgången har den klarat sig.

Liksom här vid våra björkar.2 kommentarer:

 1. Nu måste jag faktiskt säga nåt som jag egentligen inte vill, eller rättare sagt som jag tänkt kommentera förut, men inte riktigt vågat. Men nu gör jag det, ärlig som jag är. Om jag jämför "jämnheten" av din och D:s gräsklippning så är det faktiskt (en ganska stor) skillnad. Det var väl någon gång även ett företag som klippte gräset, men även den klippningen kom inte upp i din klass. Nu har jag sagt det. Hoppas D inte blir leden nu, det vill jag verkligen inte.

  Det är ju ofta med sådana "jobb" - antingen har man fallenhet för det eller så har man det inte. Å D har ju verkligen talang för det mesta så... man kan ju inte vara perfekt på allt.

  Er gräsmatta verkar ändå ha klarat sig riktigt bra tycker jag. Bara en stor fläck på ena sidan måste väl ändå vara "godkänt" efter denna heta sommar. Ni kanske måste så nytt gräs där nästa år eller...

  Allt detta sagt av en som alltid anmälde sig frivilligt som "gräsklippare när hon var 12-15 år. Extra fickpengar. Å pappa hatade allt trädgårdsarbete. Mamma älskade allt, men inte just gräsklippning. Mina klippningar bedömdes dock alltid först av två par "föräldrarögon" innan jag fick mina pengar. Så ditt inlägg väcker några roliga minnen. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att inlägget väcker roliga barndomsminnen hos dig.
   Så klart att min klippning kanske var bäst, men det var ju oxå den enda syssla jag behövde koncentrera mig på. Jag har oxå tränat i många år för att hitta den där "perfekta" klippningen. Det tar en tid innan man blir riktigt överens med en sån här maskin.
   Jag tycker i alla fall att D gör ett alldeles utmärkt klippjobb.

   Radera