Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 3 september 2018

Ändrad mathållning

Nu när sommaren är passerad så förändras oxå vår mathållning. Fräscha sallader och lätta, smålyxiga sommarrätter är ett minne blott. Nu bjuds i stället mera husmanskostbetonade måltider. Dessutom har alla måltider flyttats inomhus. Fjärran är de sena kvällsmåltiderna under det gamla äppelträdet. Fortfarande är dock det mesta på tallriken från egen trädgård. Det är guld värt.
Egen potatis, egen persilja, egen lök, egna morötter, 
 D:s inlagda gurka och D:s hemgjorda gelé. Mums!

6 kommentarer:

  1. Roligt att du säger det. Er kosthållning under sommaren har varit ungefär som vår, men grejen är den att efter två dagar av "ny" kosthållning i förra veckan har vi återgått till den gamla. 22-24 grader, nej, då orkar ingen av oss att inte ens sätta på spisen, för att inte tala om ugnen.
    Maten på tallriken såg jättegod ut:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk så vi påverkas av väder och årstider. Det gör ju oxå tillvaron lite mera spännande om den ena dan inte alltid är den anmdra lik.

      Radera
  2. Känner igen att det blir lite annan mat på hösten. Än så länge har det varit väldigt varmt dock tycker jag, men snart kommer höstkänslan säkert ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och med höstkänslan kommer säkert någon mustig höstgryta.

      Radera
  3. Älskar husmanskost som egentligen är så underskattad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med dig även om jag med åren blivit allt mera förtjust i Medelhavskost. Husmanskost från södra Europa.

      Radera