Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.
tisdag 23 oktober 2018
Årets sista
Helgen som gick gjorde D den avslutande höststädningen i trädgården. Då tog hon oxå in årets sista växthusskörd.
Japp, du lägger ytterligare upp ett bildbevis att 2018 var ett tomatår:-) Läckert! Snacka om sammanträffande förresten. Pratade med min spanska granne idag. Hon och jag beklagade oss över att till exempel tomter och gurkor inte smakar någonting i Sverige. Varken de inhemska eller de importerade. Hon berättade då att om man plockar gröna tomater i Spanien så går dom alltid på export till bland annat Sverige - för den långa hållbarhetens skull. Å då tappar dom smak. Ingen spanjor skulle äta sådana sa hon. Endast tomater som mognar på plantan godkänns. De smakar tomat men "ruttnar" efter två dagar, medan exporterade tomater kan hålla sig i fyra veckor. Det visste jag inte...
Titta, där har ni lite att mumsa på!
SvaraRaderaJa, och extra gott smakar det från egen skörd.
SvaraRaderaJapp, du lägger ytterligare upp ett bildbevis att 2018 var ett tomatår:-) Läckert!
SvaraRaderaSnacka om sammanträffande förresten. Pratade med min spanska granne idag. Hon och jag beklagade oss över att till exempel tomter och gurkor inte smakar någonting i Sverige. Varken de inhemska eller de importerade. Hon berättade då att om man plockar gröna tomater i Spanien så går dom alltid på export till bland annat Sverige - för den långa hållbarhetens skull. Å då tappar dom smak.
Ingen spanjor skulle äta sådana sa hon. Endast tomater som mognar på plantan godkänns. De smakar tomat men "ruttnar" efter två dagar, medan exporterade tomater kan hålla sig i fyra veckor. Det visste jag inte...
Ja, det har varit ett bra tomatår, men tyvärr ett mycket dåligt gurkår. Egenodlade tomater och gurkor smakar allra bäst tycker jag.
SvaraRadera