D har under den senaste tidens skogspromenader med Osborne plockat en hel del kantareller.
Resultatet från en av D:s och Osbornes skogspromenader. |
- Ta bort det största skräpet från svamparna.
- Fyll diskhon med vatten.
- Rör ned några
deciliter mjöl i vattnet.
- Lägg i
svampen och rör runt.
- Mjölet tar med sig skräpet till botten och svampen är rensad!
- Mjölet tar med sig skräpet till botten och svampen är rensad!
- Fiska upp svampen och skölj av. Klart
för stekning!
Superknepet fungerade perfekt. |
Det tog inte många minuter från svampkorg till stekpanna. |
Wow! Vilken skatt det ligger där! Och rensa svamp, jisses så tråkigt det är. Bra med knep. När man går där i skogen och ser all svamp så MÅSTE man ju bara plocka, kan ju inte låta bli. Sedan sitter man där med hela köksbordet fullt och undrar varför i hela friden plockade jag allt detta?! Men svaret får man när man njuter av säsongens första smörstekta kantareller, svampsoppan med det nybakta brödet eller de inlagda trattkantarellerna tillsammans med en bit stark ost och ett glas vin.
SvaraRaderaDet här superknepet var verkligen namnet värt. På nåt sätt belönas man alltid i slutändan för sitt svampplockande.
RaderaOj vad gott!!!Börjar dregla lite nu ;) Tipset var helt nytt för mig, aldrig hört talas om!
SvaraRaderaMmmmmm! Testa detta tips nästa gång du ska rensa svamp.
RaderaPrecis som för Helena var detta superknep helt nytt för mig. Det kan helt klart bero på att varken Helena eller jag plockar svamp utan köper den hos den lokala ICA. Men för en hängiven svampplockare är det ju ett helt fantastiskt knep. Dessutom trodde jag att man inte skulle rensa svamp i vatten utan bara med speciella svampborstar. Tänk vad mycket man lär sig:-)
SvaraRaderaJa, alltid finns det nåt nytt att lära sig.
SvaraRadera