Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 10 oktober 2018

Bloggen 10 år

Det mesta på  bloggen har handlat om livet här på Getingstorp.
Så är det dags igen för ännu ett bloggjubileum. För nån månad sedan firade jag 3333 inlägg och idag är det dags att fira att bloggen fyller 10 år . Mitt första inlägg var lite trevande, men sedan kan jag väl tycka att jag fått upp farten och det har blivit ungefär som jag hade tänkt mig.  Så här presenterade jag min blogg när jag började och det gäller fortfarande; "Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så livet förstås." Dock har jag med tiden allt mera distanserat mig från inlägg i samhällsdebatten och det mesta har kommit att handla om livet på Getingstorp. Det kallas visst livsstilsbloggande.

Det har varit tio inspirerande, lärorika och på många sätt givande år där jag haft lyckan att "träffa" många nya, intressanta människor varav några med tiden blivit mina bloggvänner.  Tänk att kunna få nya vänner trots att jag lever i en så begränsad tillvaro här på Getingstorp. Dessutom är det en vänskap som passar mig utmärkt då jag mår och trivs bäst i min "ensamhet". Det har aldrig, efter min stroke 2001, varit viktigt för mig att komma ut i samhället och träffa nya människor då de begränsningar jag har till följd av min stroke är just begränsande och många gånger mycket mera begränsande än vad gemene man ser och tror.  Att irl träffa nya människor är något som för mig tar mera energi än vad det ger och det är något jag lärt mig att leva med. Därför har jag vinnlagt mig om att förlika mig med livet på Getingstorp och göra det bästa möjliga av det. Något jag tycker att jag lyckats rätt bra med. Jag förresten, det är väl så att det är och jag som lyckats bra tillsammans. 

12 kommentarer:

 1. Stort Grattis till 10 år i den fantastiska bloggvärlden!!! ...och till ett mycket fint skrivet inlägg med tillbakablickar, om bloggvänner, livet och inre tankar, med en kärleksfull avslutning tillägnad D.

  Bilden på Getingtorp är bara den som en leende solskenshistoria, så vacker!

  SvaraRadera
 2. Tack min bloggvän!

  Just den här bilden av Getingstorp, från juli 2015, älskar jag. Den inger hopp och framtidstro och gör mig så innerligt glad och tacksam.

  SvaraRadera
 3. Ett stort grattis till att hållit igång med bloggen i 10 år!

  Tänk så mycket man ser genom bloggen, man tänker ibland i oväntade banor, ser andra saker. Och vilka underbara människor man träffar, personer som man i verkliga livet aldrig skulle ha mött eller ha utvecklat en vänskap med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min bloggvän!
   Visst är det fantastiskt vad man kan få uppleva genom att blogga.

   Radera
 4. Stort, stort GRATTIS till 10-åringen:-) Kommer inte ihåg hur vi "träffades" i Blogglandia, men det jag vet är att jag gillar "besöka" Getingstorp dagligen genom dina fina inlägg, som dessutom är extremt välskrivna och aldrig tråkiga eller enformiga:-) Extra roligt är du ju faktiskt bloggar nästan dagligen och då har du ju till och med överträffat dina egna förväntningar. Eloge där!
  Håller helt med Anita!
  Nu hoppas jag bara att du fortsätter minst tio år till. Det vore väl nåt:-)

  PS. Min blogg fyllde också 10 år i februari i år. Glömde totalt bort det - ooooops! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min bloggvän!
   Jag är glad att du hittade hit och uppskattar mina inlägg. Genom detta så har jag oxå via din blogg givits möjligheten att följa livet i storstan bland höghus och byggkranar.

   Några 10-årsambitioner har jag inte, men jag bloggar glatt vidare och är så där "endagitagettråkig".

   PS Så våra bloggar är "årsbarn".

   Radera
 5. Ett stort GRATTIS till dig och bloggen! Visst är Blogglandia underbart! Det ger så mycket på många plan. Det är dessutom så roligt att följa livet på Getingstorp genom dina ögon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min bloggvän! Blogglandia ger faktiskt en dimension extra till min tillvaro. Kul att du gillar att följa livet här på Getingstorp och på köpet får jag då följa er både hemma i Göteborg och "hemma i" Thailand. Därtill får jag "åka med" på alla era fantastiska resor och utflykter.

   Radera
 6. Grattis såklart!!! Kul med stolpar så här! 3333 st inlägg också kul.

  SvaraRadera
 7. Stort GRATTIS till 10-årsjubileet! Då är våra bloggar ungefär lika gamla faktiskt, vi kommer fira 10 år i vår ;) Fantastiskt vad bloggar kan ge i socialt utbyte tycker jag! Heja bloggvärlden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack mina bloggvänner! Så ni firar 10 år snart. Er blogg har ju genomgått en smått fantastisk utveckling under dessa år. Från en "vanlig" blogg till storfräsare på resemarknaden.

   Radera