Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 oktober 2018

Hösten är kommen

1 oktober och då känns det som höst på riktigt. D hade idag planerat för årets sista gräsklippning, ett påtagligt tecken på att hösten är kommen. När D skulle gå ut för att klippa öppnade sig himlen så där sprack planen. Det får bli klippning senare i veckan.
Fint oktoberväder idag, men det ser lite hotfullt ut
över Kilsbergen. 2 timmar senare vräkte regnet ner.

6 kommentarer:

 1. Dessvärre är den ju det - kommen, hösten alltså.
  Å det visar än en gång att även pensionärer kan (=är så illa tvungna att) vara flexibla;-)
  Ledsen för skitvädret. Här var det faktiskt ganska så soligt, men imorgon åker nog vinterkappan på är jag rädd...

  SvaraRadera
 2. Flexibilitet är en nödvändighet, utan sådan skulle tillvaron bli komplicerad.
  Hoppas att vinterkappan sitter som en smäck.

  SvaraRadera
 3. Du får finare och finare utsikt när löven faller... så klara färger du förmedlar. Hösten är fin. Jag tycker varje årstid har sin tjusning, och det förmedlar du i dina bilder mot Kilsbergen. Någon dag till förändras väl nyansen också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min utsikt förändras för varje dag nu. När löven fallit från det gamla äppelträdet utanför mitt fönster få jag helt nya vyer. Spännande!
   Visst har varje årstid sin njutning även om jag fått allt svårare för speciellt vintern. Av förklarliga skäl.

   Radera
 4. Åh, det där är jobbigt! När man har bestämt sig för att ta tag i en sak och så funkar det inte. Men det finns alltid något annat ta tag i, särskilt med hus och trädgård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jobbigt, allra helst för D som ska sköta allt praktiskt. När hon i stället skulle köra röjsågen för att underlätta senare klippning så ville inte den starta. Grrrrr! Vår "maskinkille" kommer i veckan för att titta närmare på den. D blir dock aldrig sysslolös då det alltid finns nåt "runt hörnet" som väntar. Idag väntar vi hit rörmokaren som hon just nu håller på att förbereda för.

   Radera