Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 oktober 2018

Mera hösttecken

Vid 6-tiden i morse var utsikten begränsad.
D och Osborne var ute på en skogspromenad igår förmiddag och kom hem med nyplockade kantareller så igår bjöds jag kantarellpaj till middag. Mums!

Nyplockade hösttecken.


Supergod kantarellpaj.


10 kommentarer:

 1. Åhh...nyplockade kantareller, av dessa kan D säkert göra mycket gott och pajen kan jag tro att den var en höjdare. Bilden över din utsikt denna tidiga morgon är både dramatiskt och vacker. Nu är det höst..

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kommer att få smaka mycket gott med kantareller.
  Det är så härligt att varje morgon titta ut och se nåt jag aldrig sett förut. Tveklöst är det höst nu.

  SvaraRadera
 3. Alltså åh så gott! Hoppas att Lidl tar in kantareller i år också.

  Måste ju berätta om att när sonen var liten så drog jag med honom ut i skogen bakom huset där vi bodde. Ville ju att han skulle älska att gå i skogen så som jag gör, lära sig om svampar och bär osv. Han tröttnade totalt på mig och hela situationen så när han fick syn på kantarellerna före mig så trampade han på dem. Och ja, han fick sig en rejäl utskällning!

  Trots att han är uppvuxen på landet så är han nog egentligen en stadsbo. Fast det är klart, han vet inte hur det är att bo mitt inne i Stockholm. Det gör jag och det gör vi inte igen.

  Tycker det är en härlig vy du har med dimman och allt!

  SvaraRadera
 4. Så det blev ingen "skogsmulle" av sonen. Men, han kanske ändå tycker om att äta kantareller.

  Jag njuter av att blicka "in i dimman" det första jag gör när jag blickar ut på morgonen. De närmaste 10 månaderna kommer ju alla morgonvyer att vara nya för mig och det känns faktiskt lite lyxigt.

  SvaraRadera
 5. Alltså , kantareller måste ju vara skogens guld, helt klart! Det är ju såååå gott!!! Jag får nöja mej med att köpa kantareller från Litauen just nu, men det är bättre än ingenting, och maken vill ju inte ha svamp, så jag får äta upp dem själv!

  SvaraRadera
 6. Kantareller är ju inte vilken svamp som helst så där går maken miste om en härlig smakupplevelse.

  SvaraRadera
 7. Här dööööööör jag! Kantarellpaj - mums! Dregel, dregel, dregel:-) Precis som Susjos är det kantisar från Litauen som gäller här. Men då min man inte gillar kantareller så "lurade" jag i honom en svampsoppa med kantisar just ikväll. Du vet en mixer kan göra "underverk" med gula kantareller när de blandas med annan svamp;-)

  PS. Har D hittat karljohan än? Har förstått att det är ett Karljohan-år i Stockholmsområdet i år. Karljohanpaj är kanske inte så dum den heller;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ut i skogen vet ja, kantarellerna står ju där och väntar på dig. Så du luras och låter mixern fixa dina "blåsningar".

   PS. D koncentrerar sig på kantareller, dom är liksom mest lättfunna och godast dessutom. Men visst, det finns många fler läckerheter där ute.

   Radera
 8. Kantarellpaj!!! Kan det bli bättre??? Dessutom självplockade. Jag förstår fullkomligt er kärlek till Getingstorp!

  SvaraRadera