Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 7 januari 2019

Helgerna till ända


Idag åker julgranen ut. 
Just nu är i färd med att plocka bort alla julsaker och ta ut julgranen. Det känns likartat skönt varje gång det är dags att sätta punkt för alla helger. Lika mycket som jag kan längta efter julen och därpå följande helger, lika skönt känns det när Trettonhelgen är till ända och vardagen är åter. Härligt har det varit att fira  jul, jul och nyår med barn och barnbarn. 

Den vita julen är ett minne blott.
Idag gör vi avstamp mot våren med allt vad som där finns att längta efter.
10 kommentarer:

 1. Hurra för våren. Härligt när julen är slut och att man kan se framåt. Lite ljusare för varje dag nu!

  SvaraRadera
 2. Vilken söt liten bil(d)! Ja, nu är helgerna slut för den här gången och vi är ännu närmare våren för var dag som går. Bevisligen har all snö för tillfället smält bort från Getingstorp, vet inte om du hoppas på mer men mer lär det nog bli innan vintern är över där uppe hos dig i Norden. Önskar dig en fin fortsatt vecka från Malta ☀️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, den där bilen tillhör kategorin "alltid återkommande julpynt".
   Det varnas för 25 cm snö närmaste dygnen, men jag hoppas att prognosen är fel.
   Ha de gott på ön!

   Radera
 3. Haha, 7 januari och du gör ett avstamp för våren! Positivt och friskt tänkande!

  Enligt traditionen, den 13:e strippar jag granen och ställer tillbaka den på dess normala plats i vardagsrummet. Vi har inte så mycket julgrejer i huset så det är ganska fort avklarat egentligen. Tycker dock det är trist, det ger så mysig belysning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tänka positivt försöker jag kosta på mig så snart det behövs. D har kämpat med att "dansa ut julen" hela dagen idag. Just nu lägger hon sista handen vid byte av gardiner och stolsdynor i köket. Fint som tusan blir det.

   Radera
 4. Den bilen är verkligen söt. Den illustrerar perfekt att julgranen åker ut, respektive in tidigare;-)
  Kollade fönstren i huset där jag bor idag. Kan säga att man där kanske har gjort sig av med julgranen, men i stort sett identiska adventsljusstakar står kvar i varenda fönster. Suck;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, det är en användbar bild. Vi får väl hoppas att adventsljusstakarna tas bort till Tjugondag Knut.

  SvaraRadera
 6. Hoppas allt är väl med er efter alla helger och att ljuset har börjat visa sig alltmer...

  SvaraRadera
 7. Tack, det rullar på här på Getingstorp. Oerhört mycket smidigare nu när D kan köra bil igen. Och ljuset ja, det blir nån minut varje dag. Det känns hoppingivande.

  SvaraRadera