Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 maj 2019

Barn på nytt?

Så här såg det ut på mitt skrivbord
när jag kom upp tidigt i morse.
Det här fixade nog D sent igår kväll.
Syttende mai idag och jag fyller 69 år . Vad har då rubriken med detta att göra? Jo, jag vaknade kl. 03.13 i natt och kunde omöjligt somna om. Som när jag var barn och inte kunde sova av spänning inför födelsedagen och dess presenter. Den här gången var det inte alls av den anledningen. Det är av helt andra skäl jag sitter här kl. 4 och skriver detta inlägg. Det är inte någon åldersnoja jag drabbats av. Nej, det handlar om något helt annat. Mina tankar fastnade bara, i något obearbetat som låg där och väntade på att få komma upp till ytan och avslutas.  Inget viktigt, inget allvarligt. Inget som jag lägger nåt krut på att närmare beskriva här. Men, jag talar om det för D när hon kommer upp om några timmar. Hemlisar är nämligen inget för mig. Cliffhangers däremot.12 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen!
  Vilken härlig överraskning vid ditt skrivbord, hon kan din D! Misstänker att det där var bara det lilla startskottet på firandet.

  Ha en härlig födelsedag, Steve! Be D ge dig en födelsedagskram från mig.

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Emma! Jag misstänker oxå att mera kommer. Det får du läsa om i morgon hoppas jag. Extra tack för kramen som jag får så snart D kommer hem igen efter en inköpstur till Örebro.

  SvaraRadera
 3. Grattis till 69 väl gjorda år! Så fint att vakna upp till ett sånt skrivbord och gissar att mer följde sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var ett härligt uppvaknande. Och visst följde det mera. Det blev ett underbart födelsedagsfirande som slutade först vid midnatt.

   Radera
 4. Stort, stort GRATTIS på födelsedagen! Vilken kärleksfull överraskning till dig som D lagt på ditt skrivbord. Härligt att känna er kärlek faktiskt:-)
  Å om du inte kan somna om, går upp och sätter dig framför datorn så hoppas jag att vi kan förvänta oss en ökning av inlägg från din sida;-) En mycket välkommen biverkning av sömnproblem om du frågar mig;-)
  Cliffhangers är jag aningen kluven till- Men en himla tur att du skrev att det inte var något viktigt och allvarligt som höll dig vaken.

  SvaraRadera
 5. Stort tack! Ja, vad vore livet utan kärlek. Att ge och få kärlek ger livet mening.
  Ska inte lova nån ökning av inlägg, det får komma som det kommer.
  Cliffhangers är inget jag medvetet strävar efter, men ibland blir det bara så.

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott! Det där med att vakna tidigt och tänka på något känner jag igen. Det händer mig ibland också.

  SvaraRadera
 7. Tack! Att "fastna" i en tanke är väl nåt som händer oss alla någon gång. Antar jag.

  SvaraRadera
 8. WOW en cliffhanger..... Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 9. Man får börja med att gratulera så här i efterskott. En högaktningsvärd siffra du fyller. Men å andra sidan har ålder ingen siffra brukar jag tillägga.
  Ja det här med att ligga vaken och vänta med spänning... det går nog aldrig ur en. Man minns ju bara till julaftonen... Nu var det ju något annat här ändå... det gick väl att lösa tillsammans med D förstås.

  SvaraRadera
 10. Tack! Allt går att lösa tillsammans med D.

  SvaraRadera