Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 juni 2019

Växtkraft.


Det ser ut att bli ett bra trädgårdsår. Det mesta växer med kraft till skillnad från förra sommaren då värmen tog kål på mycket.
En löftesrik sommar tycker jag mig se.

Nu växer det så det knakar i odlingsbänkarna.
Visst ser det hoppingivande ut.
I år hör jag åter humlornas surr i 
den blommande plymspirean. 
Physalis.

Basilika.

Chilipeppar och rosmarin.

8 kommentarer:

 1. Det ser verkligen lovande ut! Det växer så det knakar som man brukar säga, och det gör det verkligen hos er.
  Har också lagt märke till humlor i år. Å det är riktigt "feta" jämfört med tidigare år. Tror nog att årets humlor är dom mest välnärda jag någonsin sett. Jättekul faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Det är en härlig sommar vi möter att döma av dessa tecken.

  SvaraRadera
 3. Ja växtkraften på D:s Getingstorp är det inget fel på! Härligt att se.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det en fröjd att skåda.

  SvaraRadera
 5. Svar: Som vanligt är vi helt överens när vi "analyserar" fotboll från tv-soffan. Såg inte hela matchen mellan Italien och Kina. Tyckte bara att italienskorna var rätt tröttkörda i den andra halvleken.

  Håller helt med dig. Holland-Japan var turneringens hittills bästa match. Mycket tack vare Japans teknik och kvickhet. Vilken bollbehandling dessa tjejer har, å då var de ändå trettio centimeter kortare än sina motståndare. Å vilka målchanser. Okej, den holländska målvakten gjorde några suveräna räddningar, men precis som du höll jag på Japan. Deras spel är liksom... positivt annorlunda (kommer inte på nåt vettigare ord;-) ). Straffen var ett dåligt skämt. Ja, jag läste sedan om de nya reglerna, men hur f*n ska man hantera händerna/armarna. Man kan ju inte kapa av dom eller...
  Kanske är jag dum i huvud (troligen), men här hade jag önskat mig en VAR-granskning. Tyckte ärligt talat att situationen i slutsekunderna i Sverige-matchen mot Kanada som helt ignorerades, var mera diskutabel som straffsituation än dagens händelse.
  Då är alla kvartsfinaler klara. Abstinens imorgon. Vilodag.

  SvaraRadera
 6. Visst är det tråkigt om matcher ska avgöras på detta sätt. Håller med, vad ska man göra av händerna/armarna? Fotboll ska inte i första hand handla om nya regler och avancerad teknik.

  SvaraRadera
 7. Ni verkar vara proffsodlare. 😉

  SvaraRadera
 8. D kan definitivt ges den benämningen.

  SvaraRadera