Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 16 juli 2020

Där hjärtat finns

Även om jag fysiskt befinner mig på Sirishof numera så finns hjärtat på Getingstorp med D, Sigge och Osborne. Jag har bett D skicka mig bilder från Getingstorp så att jag kan följa vad som händer där.

Alltid lika prydligt med nyklippta gräsmattor. 
Bra jobbat av D.

Jo, visst längtar jag ibland.

Under det gamla äppelträdet har vi avnjutit
både frukostar och middagar.
Här på Sirishof  händer inte mycket, men jag tycker ändå att jag lyckas fördriva dagarna på ett meningsfullt sätt. Jag är ju van att rå mig själv så tråkigt blir det aldrig. Om fyra dagar har jag bott här i två månader och mitt positiva intryck består. Jag blir oerhört väl omhändertagen av positiv och engagerad personal och när jag nu inte längre klarar av att bo på Getingstorp så kan jag inte ha valt ett bättre ställe att flytta till. 
Finns det då inget negativt att säga? Jo, besöksförbudet p g a corona. Att inte ha träffat D på två månader känns oerhört märkligt. Även om vi dagligen messar, mejlar och pratar med varandra på telefon så dövar det inte min längtan. Men, vi får hoppas att det stundar någon form av vardagsnormalitet. 

8 kommentarer:

 1. Så fint att D skickar bilder till dig från ditt älskade Getingstorp. Att du längtar ibland (troligen en underdrift) är ju logiskt. Du och D har ju bott där i många år och liksom "skapat" ert Getingstorp.
  Man kan verkligen hoppas att "normaltiden" kommer tillbaka snart. Förut hatade jag allt som var normalt eller lagom, nu längtar jag efter det om du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att vi blåste av försäljningsplanmerna och har Getingstorp kvar.
   -Det säger det mesta när t o m du känner dig som en "lagommänniska".

   Radera
 2. Skönt att höra att du trivs och har det bra. Men det är så himla dåligt tajmat och jag förstår att det måste vara väldigt jobbigt att inte få träffas. Så konstigt och fel, liksom.

  SvaraRadera
 3. Ja, nog är det konstigt och fel allt. En påminnelse om människans litenhet.

  SvaraRadera
 4. Nu känner jag verkligen att jag varit frånvarande alltför länge. Att du lämnat Getingstorp men att D är kvar känns lite underligt men jag känner samtidigt att det säkerligen var en bättre lösning än att sälja ert älskade vackra hem. Att ni har daglig kontakt och att du vet att D har det bra samtidigt som du själv känner dig positiv med hur det är där du bor är en glädje att läsa. Värre är att ni inte får träffas på grund av covid-19. Så tokigt och samtidigt sorgligt men som sagt, den dagliga kontakten är naturligtvis väldigt betydelsefull.
  Men, måtte det vända snart, här på Malta har man helt lyckats med att få befolkningen fri från viruset men då har också restriktionerna varit hårda. Min man fick inte gå ut på två månader, allt var stängt utom livsmedel butiker och folk fick inte vistas ute tillsammans i grupp utan bara vara högst två personer tillsammans, flygplatsen stängdes helt etc. etc.. Idag är allt nästan som vanligt igen men munskydd gäller i alla affärer. Flygplatsen har öppnat för turister och det är bara att hoppas på att det inte blir ett återfall. Nog om detta.
  Blev så glad över ditt besök hos mig och samtidigt då påmind om din blogg. Vet inte varför jag tappat bort dig men varför gräva i det, nu är jag här igen och återkommer självklart med tätare besök. Jättefina bilder som D skickat från Getingstorp. Sänder en cyberkram från mig och tack än en gång för ditt besök. Har svarat hos mig om Fanny, ny kavaljer och hon har redan börjat löpa.
  Må så gott // Anita

  SvaraRadera
 5. Roligt att du tittar in hos mig. Vi är jätteglada för att vi avblåste försäljningstankarna betr. Getingstorp.

  Jag har ju inte varit så bloggaktiv sedan det blev aktuellt för mig att flytta från Getingstorp och då blir det lätt så att man tappar bort varandra. Nu när jag "landat" här på Sirishof så har jag börjat blogga så smått igen, men samma intensitet som från Getingstorp blir det nog inte.

  Positivt att Malta lyckats så väl med att hejda covid-19-spridning. Måtte tillvaron snart te sig "normal" igen.

  Tänk så lyckat det blev när ni skaffade Fanny. Allt verkar ha blivit rätt, både för henne och för er. Nu får ni hoppas på fina småttingar vad det lider. Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Förstår din längtan, men är glad att du trivs så bra som du gör under omständigheterna.
  Lycka till!

  SvaraRadera