Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 november 2020

6 månader och tårta igen

 I mitt inlägg i förrgår var det 10-årsjubileum och tårta, idag är det 6-månadersfirande och tårta. Festligt värre här på Sirishof kan tyckas. Ja, i dessa coronatider tar jag varje tillfälle till firande i akt. Dysterhet är vardagen ändå fylld av så det räcker och blir över. Vad finns då anledning att fira denna dag? Jo, idag är det sex månader sedan jag flyttade hit till Sirishof. Det är väl värt att uppmärksamma, allrahelst som allt utfallit så bra för min del.  Ja, inte bara för min del, utan även för D förstås. Jag tycker att vi tillsammans klarat den här omställningen på ett alldeles utmärkt sätt. Den oro jag kände inför flytten har visat sig vara obefogad. Jag överraskar mig själv när jag varje morgon vaknar pigg och glad och med tillförsikt ser fram emot den dag som är i antågande.

Tårta från Bullvivan och
kaffe i kopp jag fått av D.

8 kommentarer:

 1. Fint att höra att du har det så bra på Sirishof! En bra egenskap att vakna och se med tillförsikt på dagen! Det gör vi nog också, men vi är ovanligt trötta i det här mörkret och med ovanligt få planer, men det är helt ok!

  SvaraRadera
 2. Den där första känslan man har när man vaknar brukar vara en bra fingervisning för hur dagen blir. Jag förstår om tillvaron just nu är mer än lovligt annorlunda för er, ni som brukar ha de mest fantastiska planer och äventyr på lager. Men, jag tror att så kreativa som ni är så kan ni skapa och realisera planer även i tider som dessa. Mina antaganden besannas när jag tittar in på er blogg och kan konstatera att det står långt ifrån stilla i era "tankelådor". Era "nya matvanor" och era tankar runt dessa tilltalar mig mycket.

  SvaraRadera
 3. Om u bara visste hur glad jag blir när jag läser det här inlägget. Ja tidigare inlägg också såklart. Du har ju bara öst beröm över Sirishof. Tycker det är underbart att läsa att du trivs med ditt nya liv där. Jag menar du lämnade ju Getingstorp som var ditt drömparadis. Så Sirishof måste vara nåt utöver det vanliga...
  Å tårtan ser ut som en Budapest eller... Man ska ta alla tillfällen i akt att fira vad som helst i dessa mörka och dessutom trista coronatider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med lovord ibland, som motvikt till de katastrofbeskrivningar av äldrevård som dyker upp i media med jämna mellanrum. De goda exemplen finns, men lyfts fram alltför sällan. Synd det, för där finns mycket att lära.
   Sirishof är, som jag ser det, en verksamhet där man till fullo förstått sitt uppdrag och har en genomtänkt strategi för hur uppdraget ska utföras. Då är oxå förutsättningarna de bästa för att nå ett bra resultat. Konstigare än så är det nog inte vilket i sig är oroväckande.
   Ja du, vad tårtan heter gick mig förbi och en okulär besiktning och avsmakning räcker inte för att jag ska kunna namnet. Jag är ju ingen tårtkille. Men, du har ju sinne för detaljer och kan bakverk bättre så du kan säkert ha rätt.

   Radera
 4. Det låter himla bra. Och vem kan motstå en tårbit! Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 5. Bra att det låter bra för det är bra. Numera kan inte ens jag motstå en tårtbit. En fin helg önskar jag oxå dig!

  SvaraRadera
 6. Så härligt att allt fungerar bra!
  Skön söndag!

  SvaraRadera