Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 11 januari 2021

Normalt

Utanför mitt fönster ståtar Stadsparken i vinterskrud.
Inte mycket är normalt i dessa dagar, men idag dök det upp nåt högst normalt, snö i januari, och genast blev tillvaron lite ljusare.

 

8 kommentarer:

  1. Jo, är snön orörd som i Stadsparken blir tillvaron absolut mycket ljusare. Kan berätta att så inte är fallet här med vägen utanför. Det är ju bara nollgradigt och så smälter ju snön genast. Och på grund av bilarna blir det till engråbrun gegga, precis som varje vinter.
    Så njut av utsikten från ditt fönster:-)

    SvaraRadera
  2. Jag njuter av att ha utsikt åt rätt håll.

    SvaraRadera
  3. Så vackert med snö och så ljust det blir!
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  4. Ja, det var länge sedan jag gladdes så åt snö.

    SvaraRadera
  5. Snön tillhör ju vintern. Jag förstår at du tycket det ser ljusare ut på fler sätt. Jag satte just och skrev ned hur an hade det som barn, man var aldrig inne på vintern. Det var skidåkande, kälkåkande och så spolandes av ishockeyplanen vi grannpojkar skapade 67-68. Sture "rörmokaren" stod för vatten och slang, en elektriker kopplade in stora byggstrålkastare och det enda man gick in för var ju Bröderna Cartright och sedan ut igen. När man åt mins jag inte, antagligen då man var hungrig. En annan sak jag ska samla mina barndomskompisar. Vi gick ju runt och spelade ishockeyturneringar till grannbyar. Vi hade en lagledare som heter Kent, jag ska sammanstråla alla och och fråga han hur han kunde hålla reda på oss alla bara pandemin försvinner... Kent hade nämligen en lista på hur tabellen såg ut. 69-70 viste man ju knappt vad telefon var och den ende man pratade med var ju faster eller farmor... Hur klarade vi oss? Tilläggas ska att vi hade bara en TV kanal också. Jag mins inte när TV 2 dök upp... Sköt om dig Steve.

    Åke från www.nacka144.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åke!
      Vilken härlig kommentar du bjuder på med minnesbilder från din uppväxttid. Jag tänker detsamma ibland om min barndom/uppväxt. Vi kan väl konstatera att det var annorlunda förr, och härliga tider var det.
      Ha de gott!

      Radera
  6. Jag har inte kommentarat de senaste inläggen, men så skönt att läsa att du klarade dig så lindrigt undan det där otäcka viruset!!! Och dessutom vaccin på gång, verkligen ljus i tunneln! Och så ger ju snön lite ljus också! :)

    SvaraRadera
  7. Så roligt att du/ni tittar in hos mig. Den här veckan ska jag få min andra vaccindos. Blir jag ännu hoppfullare då tro? Nu längtar jag mest efter att D ska kunna besöka mig så att vi kan få stunder tillsammans, Sedan saknar jag förstås våra läckra "Getingstorpsmåltider". Det finns några på "önskelistan".
    Ha de gott!

    SvaraRadera