Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 9 februari 2021

Djupsinnig

 Oj, så mycket en bild kan förmedla.

Rubriken kom plötsligt till mig när jag i morse satt och tittade på skid-SM på TV och väntade på herrarnas super-G i alpina VM som dock blev inställt p g a otjänliga väderförhållanden. I stället satt jag plötsligt helt oförberedd lyssnande till dikten "Höst" av Stig Dagerman . Avståndet mellan att bekymmerslöst titta på sport på TV till att lyssna på "Höst" är betydande och därför förändrades mycket plötsligt mina tankebanor. 

Djupsinnigheten tilltog ytterligare när jag flyttade blicken från TV:n till fönstret och såg de trötta, vintervilande träden i stadsparken. När jag sedan såg att träden avtecknade sig mot en klarblå himmel badande i sol så förbyttes, på ett ögonblick, min smådystra djupsinnighet till smått euforiska tankebanor. Tänk så lite som behövs för att.....


Snart så ska jag kunna röra mig där ute.10 kommentarer:

 1. Ja ibland så behövs så lite för att mungipor ska formas åt rätt håll. Nu går vi mot ljusare tider. Det bevisas både morgon och kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en härlig tid nu när allt går åt rätt håll. Kanske inte allt, men det mesta ändå.

   Radera
 2. Fin reflektion! Intressant hur tankebanorna påverkas och ändrar riktning ...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synnerligen intressant att komma på sig själv.

   Radera
 3. Dikten fick jag googla. Håller med dig om att de är aningen djupsinnig. Super G var inställt, men 15 km damer och herrar gick ju av stapeln i Borås. Alltså ärligt talat - längdåkning är så himla tråkig om jag ska vara ärlig. Ju längre sträckorna, ju tråkigare tycker jag. Det ansåg jag aldrig när Wassberg, Mogren och Svahn var i farten. Är det åldern tro;-)
  Japp, fyra dagar i sträck med blå himmel "däruppe". Då märks det att dagarna blivit märkbart längre och ljusare. Bara hålla tummarna att vi får sol framöver också. Önskar mig också lite mindre kallt om jag ska vara ärlig. Det slipper du ju - kylan alltså, då du troligen inte frivilligt lämnar ditt rum för en promenad i Stadsparken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte förstås länka till dikten, men hittade inget bra att länka till, men jag antog att den intresserade skulle göra som du och få sig dikten
   till livs. Det är klart att längdåkning var roligare att titta på när Sverige alltid låg i topp, men jag följer med även idag. Men, SM är ju ingen höjdare direkt.
   De kommande dagarna ser ut att bli fina och du har så rätt ang kylan och mig. Jag håller mig inomhus.

   Radera
 4. Det är så sant, det behövs egentligen så lite för att man ska bli gladare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att bli påmind om detta då och då.

   Radera
 5. Små ting kan göra så stor skillnad.
  Ibland snurrar tankarna fortare än man själv hänger med.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 6. Det var en smått omtumlande upplevelse att plötsligt sitta och begrunda mina egna tankebanor.
  Ha de gott!

  SvaraRadera