Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 15 april 2021

Äntligen!

Igår kom D på besök och vi hade en festkväll med smårätter från restaurang STÅ och en Richard Juhlin till detta. Detta var första gången på nästan 6 månader som vi träffades. Att besöket nu blev av beror på att D för en dryg vecka sedan fick sin första covid- 19 - vaccination. Jag fick mina båda vaccinationer i januari. Efter perioder av besöksförbud och osäkerhet så hade vi bestämt att avvakta med besök tills hon fått sin första vaccination. 

Fem olika smårätter blev det från STÅ
denna gång.

Nu stundar nya härliga tider då vi kan träffas när vi vill. Ibland över en enkel fika eller en promenad i Stadsparken och ibland under lite festligare former.  Detta i kombination med att  vårvärmen nu verkar infinna sig gör att tillvaron genast ter sig mycket ljusare och jag mår bättre än på mycket länge.8 kommentarer:

 1. Det var helt UNDERBAR läsning Steve! Det är ju faktiskt nästan ett år sedan du flyttade till Sirishof, och ni har ju verkligen inte kunnat träffas ofta - två gånger eller minns jag fel...
  Och idag kändes det verkligen som att våren är här och kommer att stanna. Så kändes det i alla fall när jag invigde solstolen idag:-)

  Är så glad för er skull:-) Å du - festa loss! Ni har ju sparat hur mycket pengar som helst under det gångna året, eftersom ni inte kunde spendera några då ni inte kunnat träffas:-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det här var en riktig höjdare. Du minns fel, det här var sjätte gången vi träffades sedan den 20 maj i fjol. Men, nu blir det ändring.
  Det är klart att man måste "festa loss" även på äldreboendet. Vi får ju inte sluta leva bara för att livsbetingelserna är förändrade.
  Så du har invigt solstolen idag. Kan väl anta att det då stundar njutbara dagar där ute på din balkong. Gissar att invigningen ägde rum i sällskap med en god bok. Och allt detta på en "Tråktorsdag". Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt att höra! Gläds med er! Njut!

  SvaraRadera
 4. Men så underbart att höra!!! Och så lite sol och vårvärme på detta!!

  SvaraRadera
 5. Ja, nu är det solsken i alla bemärkelser. I morgon tittar D in på en förmiddagsfika. Härliga tider!

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag blir att läsa att din tillvaro ser ljusare ut. Så trevligt att ni kan träffas igen. 6 månader är en lång tid... Så smaskigt med de fem små rätterna. Jag förstår att din rubrik blev: Äntligen.

  SvaraRadera
 7. Tack! Kan väl inte påstå att rubriken var svårfunnen.

  SvaraRadera