Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 12 maj 2021

Parkskötsel

Som bekant bor jag närmaste granne med Örebro stadspark och har då den stora förmånen att följa allt som händer där. Jag har noterat att parken sköts mycket noggrant, men så är den oxå vacker i all sin prakt. Häromdagen var det ovanligt livligt utanför mitt fönster och då måste jag förstås ta mig en titt. Vad jag såg ser du här nedan.
   Här har det hänt nåt, men vad?
   Visst stod där ett träd tidigare.
                               

                                 
       
 Nät traktorn flyttats så ser jag vad som hänt. Ett stort
träd har fällts, p g a sjukdom kan jag anta.

 

6 kommentarer:

 1. Intressant! Vi hade faktiskt inte fattat att du bodde vid Örebro stadspark. Vi var ju där nyligen! En gemensam bloggvän påminde om att det är där du bor...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg att ni varit i mina kvarter. D tipsade mig då hon läst det någonstans. Då vet ni att jag bor i vackra omgivningar även sedan jag flyttade från Getingstorp.

   Radera
 2. Hoppas verkligen att det stora trädet har fällts för att det var sjukt. Det skövlas annars alltför många träd på grund av de skuggar trädgårdar balkonger. Det hände här i närheten ifjol. En villaägare hade tröttnat på grannens stora träd och bad denne att såga ned trädet. Grannen vägrade. Då väntade villaägaren tills grannen åkte på semester och tog saken i egna händer...
  Jo då, han fick böter plus fängelsestraff för det...

  Klart att sådant inte händer i en Stadspark, men jag kom att tänka på det när jag såg bilderna.

  PS. Snart CL och Europa League finaler, sedan EM, sedan OS (förhoppningsvis). Sommaren lär vara räddad, eller vad säger du? DS.

  SvaraRadera
 3. Träd i närheten av tomtgränser har jag förstått kan vara påfrestande för grannsämjan, men så vilt går det inte till här.

  PS Tyvärr är kanalutbudet här eländigt. Det var bra när jag flyttade in och jag kompletterade ytterligare så att jag hade allt jag önskade, men så sade fastighetsägaren ( Örebrobostäder/ÖBO) upp sitt avtal med Comhem och då rök även mina kanaler. Just nu har jag bara kanalerna 1, 2, 4 och 6. År 2021! För att ha internet har jag skaffat router och ett abonnemang på hallon.se. Jag har oxå skaffat Chromecast för att kunna se lite mera TV, men det hjälper mig inte att kunna följa alla sportevenemang.
  Fiber finns i fastigheten, men bara i de administrativa delarna. Nu skyller man på pandemin att man inte kunnat fixa fiber i hela fastigheten, men viljan verkar inte heller vara så stor. Som du förstår kan det bli en rätt eländig sportsommar för mig. Sport som är mitt stora intresse.

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en fin stadsträdgård. Har inte varit i Örebro på ca 40 år, så känner väldigt lite till staden, bara läst och sett bilder från den.
  Roligt när det händer något utanför fönstret. Här har jag vacker utsikt, men inte så mycket som händer. Saknar stadsliv.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 5. Tack ! Jag är väldigt glad att jag får bo med stadsparken som närmsta granne. Trots att det hela tiden händer nåt i parken så är det ändå lugnt och stilla. Det passar mig perfekt. Ha de gott!

  SvaraRadera