Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 3 juni 2010

"Efterlyst" och Leif G W Persson?

Leif GW Persson slutar med "Efterlyst".

Vem kommer att sakna honom? Ja, trots att han ger ett allt tröttare intryck så är den gamle lufsen fortfarande en frisk fläkt i sammanhanget. Han är inte så tillrättalagd och underdåning som de flesta statstjänare är. Han vågar sticka ut och ha åsikter och besitter tveklöst ett stort kunnande på brottslighetens arena. Jag kan t o m stå ut med att jag ibland inte ens hör vad han säger när han halvsovande mumlar fram statistiska fakta.

Nu är det väl ändå så att GW också vädrar både morgonluft och mera stålar när han förstått att TV-kanalerna kommer att slåss om hans medverkan vilket förstås också innebär att hans böcker kommer att sälja ännu bättre. Nej, jag har inte läst något av honom. Inte beroende på att han är dålig utan helt beroende på att deckare inte ger mig någon litterär tillfredsställelse.

Det blir inte lätt att hitta en ersättare. Det ska inte vara bara en kompetent och kunnig person utan dessutom en personlighet som går fram i rutan.

Gårdagens 20-årsjubileumsprogram vasr nog det sämsta "Efterlyst" jag sett. Oengagerat och sällsynt vimsigt, totalt olikt det " Efterlyst" jag brukar se. Varför Beatrice Ask och Tomas Bodström medverkade begriper jag inte. Visst, det är väl intressant med en f d och nuvarande Justitieminister men ingen av dom bidrog med något vettigt. Tvärtom såsade dom till t ex diskussionen om skadestånd så att det frågetecknet blev större i stället för att rätas ut. Inte minst Tomas Bodström som ivrigt sa sig vilja bringa klarhet i frågan om skadestånd i Sverige. Det blev bara rörigare, särskilt för alla ickejurister ovana vid rättegångar och vad som där utspelar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar