Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 augusti 2010

Damfotbollens framtid

Nu vill Svenska Fotbollförbundet se över damfotbollen i syfte att öka intresset och höja statusen. Att spela med mindre boll är ett av de nu aktuella förslagen. Vad är man ute efter egentligen? Damfotboll blir vare sig bättre, intressantare eller effektivare med en mindre boll tror jag. Det bästa är väl att en gång för alla acceptera att damfotboll aldrig kan bli lika bra som herrfotboll. Inget märkligt med det tycker jag. Det gäller ju flertalet av de mätbara idrotterna, att resultaten och rekorden är bättre bland herrarna.

I kastidrotterna, spjut, kula, diskus, så är damredskapen lättare av helt förståeliga skäl. Däremot skulle ingen komma på idén att damerna t ex ska springa 80 eller 90 meter i s f 100 meter för att rekorden ska bli jämförbara.

Jag tycker att damfotbollen är dålig/tråkig och att dess utveckling har stagnerat och jag skulle inte titta mera på damfotboll bara för att man gör ett antal tekniska eller utrustningsförändringar.

Nej, ska damfotbollen fortsätta utvecklas så måste det till en kraftfullare satsning. Kort sagt, mera resurser, mera och hårdare träning. Är unga tjejer villiga till en sådan satsning? Det är ju en målmedveten och tidig satsning som ger resultat i längden. Killar och tjejer är olika och ska så få vara tycker jag.

Herrfotboll är inte heller alltid så rolig att titta på. Trots hårdare satsning och mera resurser. Läs mitt tidigare inlägg idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar