Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 augusti 2010

Svensk fotboll på dekis

Rubriken stämmer om jag använder gårdagen kvalmatch till Champions League mellan Rosenborg och AIK som måttstock. Jag började titta på matchen på TV och led mig igenom första halvlek men sedan gav jag upp. En usel match, så långt av båda lagen. Att AIK sedan förlorade med 3-0 förvånar mig inte. AIK är definitivt på dekis. Deras senaste misslyckade tränarvärvning har inte gjort situationen bättre, snarare tvärt om. Att AIK dessutom alltid synes se sin egen förträfflighet som lag tror jag dränerar klubben på ytterligare energi. Det måste alltid finnas nån överensstämmelse mellan prestation och självbild. Den insikten saknas i AIK.

Att rubriken är adekvat bevisas bäst av det faktum att ett svenskt lag inte kvalat in till CL på de senaste 10 åren

1 kommentar:

  1. Kondolerer, Sverige...

    Det kan hende at fiasko i Champions League er prisen Sverige betaler for spenning i toppen av Allsvenskan. I Norge og Danmark dominerer to lag, Rosenborg og FC København, nesten hvert år. Det gjør at de kan sikre seg de beste spillerne fra hele landet (pluss noen gode svensker). Men noen dramatikk om gullet i den nasjonale ligaen blir det ikke.

    Jeg vet faktisk ikke hva som er best: Mer konkurranse hjemme eller mer suksess i Europa.

    SvaraRadera