Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 oktober 2010

Polisen, hallå, hallå !

Polisen synes ha problem i sin organisation. Här är tre exempel:

- den kvinnliga larmoperatören som säljer telefonsex

- polischefen i Örebro som snodde en halvpanna whisky på Systembolaget
Ingen av dessa båda verkar heller speciellt bekymrade över sitt handlande.

- Örebro har under det senaste året varit en otäck och osäker stad för kvinnor då 25 kvinnoöverfall förblivit ouppklarade. I söndags skedde tre nya överfall och på måndagen kunde polisen gripa en misstänkt som nu häktats för ett flertal av överfallen och också erkänt en grov våldtäkt.
Det bekymmersamma i detta ärende för polisen är inte bara att brotten förblivit ouppklarade under lång tid. Minst lika besvärande är att polishuset verkar läcka som ett såll då viktiga uppgifter från utredningen finns i media innan polis eller åklagare gått ut med uppgifterna. Uppgifter som polis och åklagare dessutom uttryckligen sagt att man inte vill kommentera.

Varje organisation består av ett antal individer och det räcker att en enda individ tycker sig kunna köra sitt eget race och gå vid sidan av regelverket för att hela organisationen skall komma i gungning, en hel yrkeskår kunna bli ifrågasatt och kollegor felaktigt bli misstänkliggjorda.

Inte bra. Polisen bör få koncentrera sig på att lösa brott och inte behöva ägna sig åt spaning i de egna leden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar