Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 oktober 2010

Starkt beslut av Tomas Bodström

Tomas Bodström hoppar av Riksdagen. Det tycker jag är ett starkt beslut. Det kan jag tycka även om jag inte ofta delar hans åsikter. Det måste ändå vara rätt att sätta familjen före riksdagsuppdraget. Den praxis som Riksdagen har för att bevilja ledigheter verkar inte vara uppdaterad utan hemmahörande någonstans anno dazumal.

Vilken typ av riksdagsledamöter vill vi ha ? är en fråga jag ställer mig m t p den storm Bodströms ledighet orsakat. Ena stunden upprörs vi av att papporna inte tar tillräckligt stor del i barnens uppväxt och i nästa stund stoppar vår Riksdag en ledamot att kunna göra just detta.

Risken är att det blir bara politikerbroilers i Riksdagen, de som sätter arbete och egen karriär i första rummet och reducerar familj och andra av livets väsentligheter till något sekundärt. Betänk att det är dessa personer som sedan ska ta alla beslut som påverkar vanligt folks vardag. Dom kommer med den utvecklingen snart inte kunna ens stava till "vanligt folk", än mindre förstå hur dom lever och deras behov. Något som man redan idag har stora svårigheter med.

2 kommentarer:

  1. Den här nyheten har jag missat helt! Men jag funderar på om han hade gjort samma sak om de rödgröna hade vunnit???

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. - Taina: Ja, den där frågan får vi aldrig svar på. Ha en fin helg själv! Här har vi en underbar höstdag, vindstilla, klarblå himmel och strålande sol. Så njutbart så att både Buddha (vår katt) och jag har vågat oss ut idag.

    SvaraRadera