Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 10 januari 2012

Hip hip hurra!

Ja, det får jag utbrista till min mamma som fyller 86 år idag? Hon är fortfarande kvar på sjukhuset efter fallet den 14 december. Dock inte länge till. Nästa vecka så flyttar hon in i sitt nya boende, 2 rum och kök på ett serviceboende.
Jag är oerhört nöjd då jag lyckats lösa all knutar inför hennes nya boende och flytten dit. Jag har säkert haft ett hundratal telefon- och mailkontakter sedan den 14 december men är trots det vare sig trött eller besviken. Samtliga jag haft kontakt med har varit oerhört vänliga och tillmötesgående. Alla kontakter med personal i Sollefteå kommun, Sollefteå sjukhus och Solatum Hus&Hem AB har varit positiva och man har på ett prestigelöst sätt  mött mig och anammat förslag från mig och även köpt de lösningar jag kunnat presentera. Lösningar som gagnat alla berörda parter. Ska det då inte vara så här? Jo, i en ideal värld, men tyvärr är det alltför sällan som man får ett så positivt och engagerat bemötande.  Därför får oxå dessa företrädare för Sollefteå hänga med på rubrikens hip hip hurra! Det tycker jag att dom är värda. Det blir oxå hip hip hurra till släkt och snälla grannar där uppe i norr som sköter de praktiska arrangemangen runt flytten.

Den bästa presenten min mamma kunde få var när jag nu på morgonen kunde ringa och tala om för henne att allt är löst inför hennes utskrivning från sjukhuset och flytten till hennes nya hem.

Nu när allt är löst så känner jag inte av min begränsning när det gäller att vara praktiskt behjälplig. Det går faktiskt att hitta lösningar även om man som jag är 60 mil bort.

9 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om! Mycket jobb från din sida för att fixa och trixa för din mor. Det måste vara skönt att känna att det gått så bra, som du önskat.. Hoppas nu resten också ska gå bra.

  SvaraRadera
 2. Vi gratulerar din mor på födelsedagen och dig till en lyckad lösning på uppkomna problem. Jag är övertygad om att det är just dina egna erfarenheter som bidragit till framgångarna. Det är problemen och inte turen som leder till framgång.

  SvaraRadera
 3. Katarina: Tack snälla du!


  Jan L: Tack! Ska framföra er hälsning.

  SvaraRadera
 4. Grattis till mor!
  Omtanke och kärlek för nära och kära kan lösa det mesta. Hoppas hon kommer trivas i sitt nya boende!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt det är när allt "bara" fungerar. Skönt för din mor men även för dig. Bra jobbat! Hoppas din mor fick en trevlig födelsedag.

  SvaraRadera
 6. ÄlgEva: Visst är det märkligt att man ska förvånas när allt fungerar som det är tänkt, men roligt är det.
  Jo, min mamma var riktigt uppåt efter alla besök och telefonsamtal igår.
  Dessutom ser hon fram emot flytten och känner en stor trygghet inför detta boende. Det, om något, känns riktigt bra för mig.

  SvaraRadera
 7. Läser och blir glad å dina vägnar! Så roligt att att du fått så positivt bemötande från dem du haft kontakt med.

  Jag visste inte att din mamma bodde kvar i Sollefteå kommun? Hon har möjligen inte flyttat till Näsåker..?

  Allt gott!

  SvaraRadera
 8. Anita: Nej, hon fick en lght på Vallänge i Undrom så det blev ytterligare ett steg tillbaka till hennes ungdoms trakter.

  SvaraRadera