Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 april 2012

En enkel torsdagmiddag

D:s underbart goda olivsoppa.
Dagens middag må ha varit enkel men ändå unik då jag har aldrig tidigare ätit olivsoppa. D har ännu en gång överraskat mig med en kulinarisk höjdare. En underbar soppa toppad med creme fraiche,  parmesanost och en kvist rosmarin som skickar en ljuvlig doft till mig när jag smakar den första skeden. Till detta ett gott nybakat brytbröd och ett glas Retsina.  Jag lägger märke till något intressant med Retsinan denna gång. Olivsmaken i soppan och den traditionella kådasmaken i Retsina blanserar varandra så att Retsina plötsligt känns som ett ganska stillsamt vitt vin.   De du.

4 kommentarer:

  1. Det låter helt fantastiskt! Skulle man kunna få tigga ett litet recept, kanske?

    SvaraRadera
  2. Marina: Ska väl kunna ordnas, när jag får igång min dator. Nåt dramatiskt? har hänt med den under natten så just nu går jag på lån. Svårt för mig som "enarmad" att anpassa mig till en liten bärbar sak.

    SvaraRadera
  3. Blir ibland riktigt avundsjuk på alla underbara rätter din hustru skapar! :) Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera