Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 augusti 2013

Kräftor

Igår kväll hade vi kräftskiva med barn och barnbarn. Till skillnad från i fjol så åt även jag kräftor denna gång. Jag brukar föredra surströmming före kräftor. Men Alice hade klargjort för mig att hon inte ville sitta bredvid mig igen om jag äter surströmming. Då var valet enkelt. Det är klart att jag ville ha Alice som min bordsdam. Därför fick det bli kräftor även för mig. Eller rättare sagt kräftstjärtar eftersom det inte är gångbart att skala kräftor när man som jag är "enarmad".

Förutom kräftor så bjöds potatissallad med ingredienser enbart från egen trädgård, Västerbottenpaj, smakrika ostar och av D nybakat bröd. Allt detta nedsköljt med dryck efter eget önskemål. Vilket t ex för min del innebar  Estrella Damm öl, Skåne Akvavit och OP Anderson Aquavit.Som dessert blev det förstås hemgjord glass.

Ett uppskattat nytt inslag var det godisregn D och jag arrangerade. Mystiken kring detta lyckades vi behålla så nu har Erik och Alice nåt att fundera på inför kommande familjefester. Alice klargjorde dock att hon nästa gång ville att det skulle ösregna.

Det blev en härlig kväll tillsammans.

Alla på plats och festen kan börja. Nelson gladdes åt
att Sara och Per hade lilla Sally  med.

Skål och välkomna!


D hade dukat i växthuset.

Planteringsbordet fick tjäna som serveringsbord.


Dryckesbordet.

Dukat för att förenkla efterarbetet.

Kräftorna ligger förföriskt och väntar.


Erik och pappa Marcus tar för sig av godsakerna

Alice fick en lektion i kräftätandets konst.5 kommentarer:

 1. Ser ut att ha varit väldigt mysigt och gott!

  SvaraRadera
 2. Och så fick ni kanon fint väder ! Två dagar till och sen...väntar vi på hösten.Men hösten kan komma med lika fina dagar som dessa, eller hur? Ha en bra början på veckan, Karla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade just på väderprognosen och fick veta att på torsdag är sommaren över. Får ta ut det mesta av de tre sista dagarna. Ha ett bra sommarslut!

   Radera