Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 23 juni 2014

Närodlat

Dagens rubrik kan inte bli sannare. Nu är nämligen tiden kommen då D börjar skörda i trädgården. Igår var det dags för de första gurkorna att skördas. Av dessa gurkor blir det bl. a. en inläggning som jag älskar. En inläggning som jag minns från min barndom.
Gurkan blir inte färskare än så här.

 
 
Häri finns snart ljuvligt god inlagd gurka.
Rikligt med egenodlad persilja hör till.

4 kommentarer:

  1. Nu vattnades det i munnen på mig! Min pappa la alltid in tunnskivade skalade gurkor med mycket persilja. Tänk att gurkorna redan är färdiga. Det blir dubbelt så gott med egenodlat! Smaklig spis! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, egenodlat är oslagbart.

    SvaraRadera
  3. Å så härligt! Själv har en liten gurkplanta som växer väldigt sakta. Hoppas det hinner bli en gurka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårda den väl så blir det gurka ska du se.

      Radera