Igår bjöd D på bakad potatis med löjrom. Supergott.
Idag kommer Sara & Per till oss och då ska vi ha ostprovning. Vi ska prova fyra olika ostar. Bleu d'Auvergne, Bresse Bleu , Brie le p’tit Connaiseur och Farmhouse cheddar.
Innan D förbereder för ostprovning så har hon varit ute med snöslungan. Jag bidrar till ostprovningen genom att skriva ihop fakta om de olika ostarna. Då får gästerna bl. a. veta de olika ostarnas ursprung och tillverkningssätt.
Utsökt fredagmiddag. |
Nu får D lättare att fylla på i Birdie nam nam. |
Trevligt med ostprovning! Tror inte att jag provat någon av ostarna...
SvaraRaderaDet är roligt att prova nyheter. I dagens inlägg utses favoriten.
RaderaNu har jag iofs precis ätit middag, men din fredagsmiddag skulle jag utan minsta problem ta som "efterrätt". Mums! Ostprovning är kul, speciellt om man får veta hur och var de tillverkats. Har förresten en gång besökt Roquefort fabriken i Frankrike. Ett stort "misstag" - osten är otroligt god men doften (=stanken) i fabriken var hemsk;-)
SvaraRaderaTänk att så god ost kan stinka.
RaderaDet ser supergott ut! Tror det smakade lika gott!
SvaraRaderaDet gjorde det.
RaderaDet där med ostprovning är något som låter jättetrevligt och det är något jag har tänkt att testa själv. Hoppas ni hade en trevlig kväll.
SvaraRaderaDet blev en mycket trevlig kväll.
RaderaGott med bakad potatis och löjrom. Ser fram emot att ta del av er ostprovning. Jag gillar ost mycket!
SvaraRaderaDå får du läsa dagerns inlägg.
Radera